Re: Byt a rozvodové vypořádání
Pokud jste "nuceně opustila byt" v tom smyslu, že jste se s exmanželem dohodli kdo bude byt užívat, tak se obávám, že nárok na nic nemáte. Pokud jste se o uspořádání bydlení po rozvodu nedohodli resp. pokud Vás donutil byt opustit a Vám nadále svědčí právo spolu/nájmu tohot bytu, měli byste ho nabýt do spoluvlastnictví. Na Vám nyní "přidělený" byt nemá exmanžel žádný nárok. Seberte všechny dokumenty a poraďte se s advokátem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 10. 2007 8:17
Prosím vás o radu,i když je to tentokrát asi neobvyklé téma.
Jsem 7 let rozvedená.Po rozvodu jsem byla nucena opustit společný byt a nastěhovat se s dětmi do sociální ubytovny.Byt byl státní-mám v něm stále hlášený trvalý pobyt.Bývalý manžel chce byt koupit do osobního vlastnictví.Myslím si,že by mělo dojít k vypořádání a měla bych mít nárok na vyplacení určitého podílu?
Nyní jsem i já měla to štěstí a Městský úřad mi přidělil byt.
Myslíte si,že bych měla nárok na nějaké vypořádání?Živím sama děti na studiích a každá koruna mi přijde vhod.Děkuji za případné rady.