Zastupování u soudu

• (neregistrovaný)

29. 10. 2007 11:44

Budu dceru zastupovat u soudu i když nejsem advokátka(jsem stř.kantorka). Existuje na netu materiál, který by mě poučil o procesních pravidlech, abych neudělala velkou "botu"? Předem za odpověď děkuje Zdena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 10. 2007 16:16

pája (neregistrovaný)

Re: zastupování u soudu
      Záleží na tom, v jakém jednání ji budete zastupovat, o co v daném případě půjde, ale obecně,soudce Vás poučí jak vystupovat, mluvit a Vy budete pouze buď odpovídat na otázky nebo vypovídat ve věci samé.
      V případě rozhodnutí soudu a možnosti odvolání se nebudete vyjadřovat hned, ať máte možnost si to po jednání konzultovat.
      Přece nebudete studovat OSŘ.

• 30. 10. 2007 8:02

Zdena (neregistrovaný)

Moc děkuji. Jen jeden dotaz, já nemám možnost se nějak přihlásit o slovo? Můžu mluvit jen, jsem-li vyzvána soudcem? To bylo to, co mě nejvíce zajímalo. Děkuji, Zdena

• 30. 10. 2007 10:12

pája (neregistrovaný)

V podstatě by to mělo být vždy tak, že soudce se opakovaně-např. při skončení výpovědi protistrany zeptá, jestli se k danému chcete vyjádřit, a to je vždy, když se předkládá nějaký důkaz nebo výpověď účastníka. Nic ale nebrání tomu, abyste v případě, že by to podle Vás bylo nutné, povstala a oslovila předsedu senátu a požádala o slovo, nesmíte ale skákat soudci do řeči. Jinak bych v tom neviděl problém. Doufám, že nejde o trestní věc, tam může zastupovat pouze advokát.

• 30. 10. 2007 11:39

Zdena (neregistrovaný)

Nejde. Moc děkuji. Zdena

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).