Re: krácení dovolené-změna jména
Můžete si prosím pro příště dát jiné jméno ? Tohle bych já níkdy nenapsala - tudíš - tudíž, děkuji . "baba" používám již delší dobu, tak ať se to neplete.
rádi bychom poděkovali za názor Dáše a CCB.
Pro původní babu-nechápu o co jste lepší než ostatní když vám vadí překlep ve slovu.Asi jste geniální a nikdy se Vám nic podobného nestalo.Pokud Vás to urazilo tak se omlouváme,ale něco tak nicotného může podle nás řešit jen ..............
Asi máte pravdu , jsem .... ale trochu mi přišlo zvláštní, že si někdo vybere zrovna moji přezdívku a pod ní píše s chybou. Samozřejmě, že chyby dělám také, ale pod svým jménem. A myslela jsem to tak, jak napsala Dáša - už se tady trochu pod jmény nebo přezdívkami známe, víme kdo, co ... třeba kdybyste odpovídala vy pod paní Jiřkou - ..... nevím, jak by se to ostatním líbilo. Ale díky za upozornění, nebudu už raději psát nic.
Jak to vidím já
Dovolíte přidat můj subjektivní názor?
Chápu "původní babu". Např. já sem na BC chodím už hodně let a dost lidí mě tu zná pod nickem Eva M. Asi by mi taky vadilo, kdyby se tady pod tímtéž nickem začal vyskytovat někdo další a ptát se třeba na základní věci, psát s chybami, radit nesmysly atd. Problém není v těch chybách - pokud je udělá někdo s anonymním podpisem, nevadí mi to. Ale pokud bude někdo jiný psát chybně pod mým nickem, vnímám to tak, že "špiní" mé "dobré jméno" nebo jak se tomu říká :-))
Na druhou stranu ale chápu nově příchozí, že se prostě podepíše tak, jak ho zrovna napadne. Toto forum zatím postrádá registraci, i když snad časem taky bude. Ale zatím se může kdokoliv podepsat jakkoliv a počítač mu nezahlásí "tento podpis je již obsazen, zvolte si prosím jiný". Takže se podepíše jakkoliv a pak se diví, že to někomu vadí.
I já bych byla ráda, aby tady byla jen jedna konkrétní BDM, jedna Jana F., jedna 1234, jeden Jaromír, jeden Karel, jedna ZdenaR, jedna Jiřka, jedna JiřinaH, jedna LeaX atd. Důvod je stejný, jaký o kousek vedle píše Hana - že vím, na koho se můžu spolehnout, co si o kom mám myslet, prostě jsou to virtuální známí a ten nick je (téměř) jediné vodítko, jak se zorientovat.
Prosím tedy všechny o toleranci a o smírná řešení případných problémů :-) Přeji hezké PO-dpháčkové dny :-)
já si ale na svůj nick neztěžuji, ani mi nevadí, že se používají přezdívky, až budu chtít použít vlastní jmého udělám to,jen jsem chtěla zdůraznit že na použití nicku nemá níkdo patent.pokud by byla řádná registrace nicků nikdo by vám ten váš nesebral.
>>>>>prosím o pomoc jak vypočítat krácení dovolené za
>>>>>nemoc.
>>>>>Zaměstnanec marodí od 4.12.2006 a bude nemocen na
>>>>>100%
o
>>>>>1/12)=
>>>>>8,6-jak se zaokrouhlí ?8,5dne dovolené nebo 9 dnů?
>>>>>
>>>>>tzn.pokud zaokrouhlím 8,6 dne třeba na 8,5 dne
>>>>>zkrátíme mu dovolenou celkem o 9,5 dne za celou dobu
>>>>>nemoci.
>>>>>
>>>>>doufám že to trochu srozumitelné.
>>>>
>>>>Můžete si prosím pro příště dát jiné jméno ? Tohle
>>>>bych já níkdy nenapsala - tudíš - tudíž, děkuji .
>>>>"baba"
>>>>používám již delší dobu, tak ať se to neplete.
>>>
>>>tak proč nepoužíváte své skutečné jméno,přezdívku si
>>>může dát kdokoli jakoukoli,tak nikoho prosím
>>>neomezujte.a když udělá překlep,tak se z toho snad
>>>taky nestřílí
>>>- důležitější je srozumitelně formulovaná otázka a ne
>>>pravopisné cvičení.
>>
>>To máte sice pravdu, ale jméno mám úplně běžné,
>>kterých je tu denně několik, asi bude lepší dělat to
>>jako vy
>>- ccb to je fakt pěkné jméno skutečné.
>
>já si ale na svůj nick neztěžuji, ani mi nevadí, že se
>používají přezdívky, až budu chtít použít vlastní
>jmého udělám to,jen jsem chtěla zdůraznit že na použití
>nicku nemá níkdo patent.pokud by byla řádná registrace
>nicků nikdo by vám ten váš nesebral.
Nešlo ani tak o ten nick, ale o to, že v oblasti dovolených se tady taky snažím občas poradit - tudíž mi vadilo, že pod mým nickem se zřejmě účetní ptá na naprosto základní věci. Občas zírám, pokud se takto ptá zaměstnanec - je to celkem v pořádku, ten to nemusí znát, ale pokud se tak ptá zřejmě (zdálo se mi to z dotazu) ten, kdo to má vykonávat.? !!Zákoník práce bychom měli znát, tady spíše očekávám různé špeky. Ale toto jen můj názor. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 10. 2007 12:04
prosím o pomoc jak vypočítat krácení dovolené za nemoc.
Zaměstnanec marodí od 4.12.2006 a bude nemocen na 100% do konce letošního roku 2007.Z loňska má ještě nevybrané 2 dny dovolené,které ale nemůže vybrat tužíš propadnou bez náhrady,ale kolik dní mu budu krátit za rok 2007 pokud bude marodit tedy celý rok.
Počítá se do těch 100dní nemoci i ta nemoc z loňska když je nemocen na přelomu roku.
překontrolujte prosím náš výpočet:
do konce roku 2007 od 4.12.2006 celkem 281 prac.dnů(započítány svátky) - 100 ( po 100dnech krácení o 1/12)=181:21 (za každých dalších 21 dnů krátit o 1/12)= 8,6-jak se zaokrouhlí ?8,5dne dovolené nebo 9 dnů?
tzn.pokud zaokrouhlím 8,6 dne třeba na 8,5 dne zkrátíme mu dovolenou celkem o 9,5 dne za celou dobu nemoci.
doufám že to trochu srozumitelné.