Re: OT pro ZdenuR
Kdepak, nejsem Ry.. Ale podle jedné diskuze o krušných nocích v letním vedru odhaduji, že bydlím blízko Vás. Určitě se neznáme, ale možná, že se potkáváme v Hypernově u rohlíků:-))
Re: preruseni zivnosti
Dobry den, mam ohledne tohoto dotaz: jaky je postich kdyz jsem zapomnel po 2 letech opet zazadat o preruseni a ted jsem vyzvan k predlozeni dokladu (faktur atd..) Dekuji za odpoved at uz bude spatna nebo dobra :)
>>Dobry den,mam dotaz.Manzel prerusil zivnost a pracuje
>>v zahranici.je pravda,ze za dva roky preruseni musi
>>vykazovat,ze mel prijem? Dekuji
>
>Pokud neměl příjem ze živnosti, tak není co
>vykazovat:-) Za 2 roky mu ale bude živnost obnovena, měl by
>žádat o další přerušení.
Re: preruseni zivnosti
V živnostenském zákonu jsem nenašla žádnou pokutu, která by pasovala na opomenutí:-))
Zřejmě se chtějí přesvědčit, zda živnost provozujete, či nikoliv a tak Vás podle § 31 živnostenského zákona žádají o sdělení. Příslušné ustanovení kopíruji ze zákona:
(18) Podnikatel je povinen na žádost živnostenského úřadu sdělit, zda živnost provozuje, a doložit doklady prokazující provozování živnosti.
Zajděte na ŽÚ a dohodněte se s nimi na přerušení o další dva roky. Možná Vám navrhnou, abyste živnost zrušil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 10. 2007 17:25
Dobry den,mam dotaz.Manzel prerusil zivnost a pracuje v zahranici.je pravda,ze za dva roky preruseni musi vykazovat,ze mel prijem? Dekuji