Re: Vrácení produktu zpět do firmy
Aha, tak je jasné, o co jde. Tak teď ještě napište, jak a kde jste podepsala objednávku smlouvu. Pokud vás navštívil dealer osobně nebo to šlo např. mailem, máte nárok na odstoupení od smlouvy dle ObčZ a jakékoliv jiné smluvní ujednání v tomto smyslu je neplatné. Navíc vás ještě prodejce klame, takže ČOI.
Navštívil mě dealer p. Jiří Dvořák, také mi Rainbow přivezl domů a dal mi podepsat Laesing, který hradí firma APOLLO spol. s r.o., podepsaný leasing byl ředitelem distribuční společnosti Rainbow p. Řehákem/oprávněná osoba ve věci smlouvy/. Ten samý p. Řehák mi nechce přijmout výrobek zpět do distr. firmy s tím, že APOLLO mě neuznává, jako spotřebitele. Poraďte mi, díky Káťa
Omlouvám se, ale v diskusním fóru jsem poprvé, a tak se ještě dobře nepohybuji ve zprávách atd.
Navštívil mě Dealer p. Jíří Dvořák a ten mi také následně Rainbow přenechal, pak mi dovezl leasing. smlouvu od jisté společnosti Apollo spol. s r.o., a ta je podepsaná p. Řehákem ředitelem dist. společnosti Rainbow/zplnomocněná osoba jednající ve věci smlouvy/. Pan Řehák mi nechce výrobek přijmout zpět s tím, že nejsem spotřebitel, ale živnostník.Jakým způsobem ho mohu vrátit, když jsem v zákonné lhůtě odstoupoilaod smlouvy? Poraďte mi prosím, nevím i s tím rady. Díky Káťa
Omlouvám se, ale v diskusním fóru jsem poprvé, a tak se ještě dobře nepohybuji ve zprávách atd.
Navštívil mě Dealer p. Jíří Dvořák a ten mi také následně Rainbow přenechal, pak mi dovezl leasing. smlouvu od jisté společnosti Apollo spol. s r.o., a ta je podepsaná p. Řehákem ředitelem dist. společnosti Rainbow/zplnomocněná osoba jednající ve věci smlouvy/. Pan Řehák mi nechce výrobek přijmout zpět s tím, že nejsem spotřebitel, ale živnostník.Jakým způsobem ho mohu vrátit, když jsem v zákonné lhůtě odstoupoilaod smlouvy? Poraďte mi prosím, nevím i s tím rady. Díky Káťa
Rainbow je pračka vzduchu s přídavnými zařízeními pro úklid,
není to špatná věc, ale její cena je šíleně nadsazená, ovšem to jak mě nutí přístroj si nechat, aniž bych nedodržela právní podmínky mě deptá, a teď jsem ještě víc roztržitá z toho, jak na mě tlačí, nechtějí ho zpět přijmout v distribuční firmě, odkud mi byl Rainbow přivezen, jakým způsobem ho mohu vrátit a nechat ho tam, aby mě ještě nenapdli s tím, že jsem ho ukradla, když mi nechtějí podepsat, že ho nechávám na firmě?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 10. 2007 19:14
Potřebovala bych vědět zda je možné, aby lesingová společnost měla právo neodstoupit od smlouvy, když jsem jako živnostník chtěla koupit Rainbow a do 14. dnů jsem ho chtěla vrátit, a to v souladu s nájmení smlouvou, leasingová společnost nechce přistoupit na odstoupení od smlouvy, kde má zakotveno, že spotřebitel má právo věc - Rainbow vrátit do 14. dnů od podepsání slmouvy. prý jako živnostník nejsem spotřebitel. Podle mě jsem živnostní, zároveň zákazníka spotřebitel, poradíte mi?