Re: Co když zaplatí za mě fakturu jiná f
Tak vám vznikne závazek k investorovi z titulu jím zaplaceného materiálu, tedy 321/325, 379 (třeba). Závazek vůči dodavateli materiálu je tím splněn.
Takže až jednou zaplatíte investorovi, bude to účtováno 325,379/211,221. Případně s ním tento závazek započtete proti svým fakturám za vaše plnění (až něco postavíte :-))).
Re: Co když zaplatí za mě fakturu jiná f
Ono když to vezmeme do důsledku to je v podstatě půjčka. Takže by na to měla být smlouva o půjčce. A nebo to ošetřete tak, že to je záloha na vaše budoucí zdanitelné plnění a že vám ji poskytli formou úhrady materiálu, třeba jim k tomu dodatečně vystavte zálohovou fakturu....fantazii se meze nekladou :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 10. 2007 8:03
Dobrý den,
jsme stavební firma (plátce DPH vedení účetnictví) a stavíme pro jinou firmu /objednatele/ dům.
Minulý týden za nás zaplatil fakturu za materiál. Faktura ovšem přišla na naši firmu, ovšem peníze nemáme. Jak to zaúčtovat?
501/321
343/321
321/?
Mám po nich chtít nějakou dohodu o postoupení závazku?
Díky za pomoc.
Jindra