Re: Chyba v DPH 2006 - začátečník!
Uff, to mi spadl balvan ze srdíčka :-))) Nechám to tak a bude. Děkuji za uklidnění... a napsané, že daň.doklad za námi uhrazené zálohy patří do PD a daň.doklad ze zálohy uhrazené nám patří do UD mám velkým písmem na tvrdém papíru před sebou. Sice jsem to napsala jen jednou a ne stokrát, ale doufám, že i tak na to budu neustále myslet. Děkuji vám ještě jednou. Vendula.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 10. 2007 10:51
Dobrý den, zhruba před rokem jsem nastoupila na místo účetní. Teď jsem si kontrolovala DPH roku 2006 a našla jsem tam chybu. Daňový doklad na námi zaplacenou zálohu jsem do daň. přiznání uvedla pod UD místo PD. Jsem z toho nešťasná, byla jsem začátečník a nedala si na ty věci pozor. Jde cca o 2 tisíce korun a ráda bych se vyhla dodatečnému přiznání. Jde to prostě nechat být? Co se mi stane, když na to kontrola přijde, není to dluh, právě naopak by nám to vrátili, tak co mi můžou napařit? Děkuji vám za reakce. Vendula