Re: chybně fakturované množství - zboží
Povinnost přiznat daň máte dle § 25/1 ke dni vystavení dokladu, nezbyde Vám než to dodatečným přiznáním napravit a do 06/07 pořízení zboží uvést. Pokud byste to přiznala až v 10/07, nesouhlasili by údaje uvedené německým dodavatelem v souhrnném hlášení za 2.Q. na Vaše DIČ. Mám bohužel s Němci podobné zkušenosti, fakturují si, kdy se jim zachce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 10. 2007 12:15
Německý dodavatel nám fakturuje průběžně materiál. V červenci ale zjistili, že nám v období 3-5/07 fakturovali špatné množství. Proto vystavili dodatečnou fakturu na daný rozdíl.
Faktura je vystavená v 6/07, nám se do ruky dostala až nyní. Jak mi tato skutečnost ovlivní DPH? S jakým kurzem mám počítat DPH a do jakého období? Musím udělat dodatečné daňové přiznání zpětně za jednotlivé měsíce? Nebo mám vše uplatnit a odvést nyní (za 10/07), tedy kdy se mi faktura fakticky dostala do ruky?