Re: ubytovací služby prosím pomoc
Tak pokud chcete uplatňovat daňově náklady spojené s opravami a technickým zhodnocením domu, můžete ho buď čistě pronajímat podle § 9 nebo v něm podnikat podle § 7. Na pronájem nepotřebujete ŽL, v případě podnikání musíte dům vložit do obchodního majetku, což má i svá rizika. Pokud chcete čistě pronajímat a neposkytovat další služby (ubytovací služby) doporučuji postupovat podle § 9 ZDP.
Děkuji Vám jedná se mi o konkrétní postup - pokud bych chtěla provozovat ubytovací činost, protože si myslím, že když jim poskytnu povlečení je to už služba na víc tj. musím mít ŽL. A teď prosím o radu jak postupovat s tím domem nejdříve musím mít ŽL?pak vložit do majetku? pak zařít opravovat???? a příjmy budu mít až treba za 2 roky???? budu mít větší náklad než příájem dokud nezačnu pronajímat jak to bude s daněmi bude se mi to přenášet????děkuji moc
Ano, budete mít daňovou ztrátu, kterou budete uplatňovat v nejbližších 5 letech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 10. 2007 13:39
Prosím kdo máte zkušenosti, koupila jsem rodinný dům.Chci ho zrekonstruovat a v části bydlet a část pronajímat.Jak mám postupovat, abych si mohla uplatnovat náklady a narekonstrukci a náklady s tím spojené? Pronajímat tedy příjmy z podnikání budu mít až po rekonstrukci.Co je pro mne výhodnější opravovat jako nepodnikatel a nebo zažádat o ŽL a opravovat jako FO podnikatel???Kdo máte zkušenosti????Prosím spěchá..Děkuji