Re: Výše srážky ze mzdy- při půjčce od f
>>Dobrý den, chtěla bych se jen ujistit, zda postupuji
>>správně. Firma půjčila zaměstnankyni 3.10.2007
>>10.000,-
>>Kč. Dohodla se se zaměstnankyní, že jí každý měsíc
>>srazí ze mzdy 2.000,- Kč. Já se však obávám, že ji
>>celé
>>2.000,- Kč nemůžu srazit. Její čistá mzda je 9.363,-
>>Kč, je svobodná a vyživuje 1 dítě. Jiné srážky nemá.
>>Podle mého názoru bysme jí mohli srazit jen 1.514,-
>>Kč
>>(čistá mzda - nezabavitelné částky). Nebo je to u
>>půjčky
>>od zaměstnavatele jinak? Děkuji za odpověď.
>Pokud jste se se zaměstnankyní dohodli a máte to
>písemně můžete srážet to co jste si dohodli. Toto není
>exekuce.
Re: Výše srážky ze mzdy- při půjčce od f
Exekuce to sice není, ale stejně byste neměli srážet víc než těch 1514 - postup při provádění srážek je stejný. Je ale pravda, že kde není žalobce není soudce... Nejčistší by bylo, kdyby vám splátky posílala ze svého účtu nebo je skládala v hotovosti do pokladny. Pokud si ale ona na výši srážek nebude stěžovat, nenapadá mě, kdo by to kontroloval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 10. 2007 15:17
Dobrý den, chtěla bych se jen ujistit, zda postupuji správně. Firma půjčila zaměstnankyni 3.10.2007 10.000,- Kč. Dohodla se se zaměstnankyní, že jí každý měsíc srazí ze mzdy 2.000,- Kč. Já se však obávám, že ji celé 2.000,- Kč nemůžu srazit. Její čistá mzda je 9.363,- Kč, je svobodná a vyživuje 1 dítě. Jiné srážky nemá. Podle mého názoru bysme jí mohli srazit jen 1.514,- Kč (čistá mzda - nezabavitelné částky). Nebo je to u půjčky od zaměstnavatele jinak? Děkuji za odpověď.