Kupní smlouva - Beck International

• (neregistrovaný)

31. 10. 2007 8:42

Dobrý den,maminka se jako mnoho dalších nechala napálit f. BECK a zakoupila zboří za cca. 14 tis. Je možné od kupní smlouvy odstoupit? V podmínkách je napsáno toto: kupující má právo odstoupit od smlouvy písemně do 14 dnů od jejího uzavření. Nedošloli dosud ke splnění dodávky zboží, může odstoupit do 1 měsíce. To neplatí u smluv, u nichž si kupující výslovně sjednal návštěvu dodavatele za účelem objednávky. To ale ve smlouvě sjednáno bylo,tak si myslím, že neplatí ten 1 měsíc, že musíme odstoupit do 14 dnů.Potřebuji se opřít o nějaký §, poradí mi někdo???
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2007 9:50

graver (neregistrovaný)

Re: Kupní smlouva - Beck International
      §57/1 ObčZ. Vzhledem k dikci § se obávám, že pokud byla sjednána návštěva obch. zástupce, neplatí ani těch 14 dní.

• 31. 10. 2007 10:38

Jana (neregistrovaný)

Tak to není úniku, pouze může zaplatit smluvní pokutu 20%, to ji pak výlet bude stát jen 2.700,- a ne 14 tis. Je to tak??? Zboží vrátí osobně na firmu.

• 31. 10. 2007 12:00

Julík (neregistrovaný)

Můj dědeček taky tak "výhodně" nakoupil nádobí od BECKU, dal mi ho jako dárek. Vrátit ho nechtěl:-(
      Nicméně Vám chci říct, že jsem s nimi řešila reklamaci a probíhala naprosto bez problému a vstřícnost byla větší než v kamenném obchodě. Tak jim zkuste sama za maminku zavolat a zkuste se s nimi domluvit.
      Možná,... tedy spíš určitě vám již celou částku nevrátí, ale dobrých alespoň i těch 20%.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).