Chyba zaměstnance, škoda 500.000 Kč ?

• (neregistrovaný)

31. 10. 2007 10:00

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli to je nedaňová škoda nebo jen tzv. riziko podnikání a náklad můžu uznat.
    Náš zaměstnanec špatně zpracoval projekt, který jsme prodali. Podle něho stavební firma pracovala, a pak nám vyfakturovala opravné práce, které kvůli naší chybě musela znovudělat. Zaměstnanec není pojištěný, takže nám tu chybu nikdo nezaplatí z pojišťoven. A myslím ,že ani po tom zaměstnanci majitel nic nebude vyžadovat.

Jestli mi můžete poradit, děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2007 10:15

ara (neregistrovaný)

Re: Chyba zaměstnance, škoda 500.000 Kč
      Každá firma, společnost apod. by měla být pojištěna - riziko podnikání - nechat se pojistit, a po zaměstnanci maximálně 4 a půl násobek průměrného výdělku

• 31. 10. 2007 10:46

Pavla (neregistrovaný)

hmm.., já vím. Hodně dlouho jsme hledali pojišťovnu, která by pojišťovala projektanty. Ani naše přední pojišťovna nám nebyla schopna poradit, kde se obrátit. Teď už je pojištěný, ale pozdě! Majitel nebude po něm nic chtít. Spolkl to ... Mi to nedaňové hodně komplikuje daňové přiznání..

• 31. 10. 2007 20:13

Jaromír (neregistrovaný)

Pokud se jedná o škodu způsobenou v rámci podnikání jiné osobě, pak ta je samozřejmě daňově uznatelným nákladem (§24 odstavec2 písmeno zi).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).