Když si nezažádám po MD o ŘD

• (neregistrovaný)

31. 10. 2007 10:37

Dobrý den, chtěla bych se zaptat jak to bude s mojí řádnou dovolenou.Od 6.1.2007 do 21.7.2007 jsem pobírala peněžitou pomoc v mateřství, dále potom rodičovský příspěvek. Po ukončení pobírání peněžité pomoci jsem si nezažádala o čerpání dovolené. Jaký nárok mi tedy vznikl za rok 2007 a mám nárok na nějaké proplacení, nebo mi dovolená propadne. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2007 10:44

x. (neregistrovaný)

Re: Když si nezažádám po MD o ŘD
      dejte si do vyhledavače, to je tady denně velmi podrobně

• 31. 10. 2007 18:17

xy (neregistrovaný)

Re: Když si nezažádám po MD o ŘD
      mohla jste zažádat o čerpání dovolené, aby navazovala na mateřskou dovolenou (žádost byste musela předat zaměstnavateli nejpozději do 21.7.07, abyste od 22.7. - resp. od 23.7. /pondělí/ čerpala dovolenou) v tomto případě byste měla nárok na celoroční nárok (nekrácený)
      protože jste ale hned nastoupila na rodičovskou dovolenou (zažádala jste s určením termínu do kdy? - můžete ji čerpat až do 3 let dítěte), tak dovolenou již čerpat nemůžete, leda byste se se zaměstnavatelem dohodla, že přerušíte rodič. dovolenou a řádnou dovolenou budete čerpat - s tímto řešením musí souhlasit zaměstnavatel, dovolená bude ale již pokrácená
      pokud se se zaměstnavatelem na tomto řešení nedohodnete, potom přichází v úvahu § 218 odst. 3 zák. práce - dovolenou (pokrácenou) budete čerpat po rodičovské dovolené
      dovolená nelze proplatit (musí se čerpat)
      dovolená se proplácí jen při ukonč. PP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).