Re: Když si nezažádám po MD o ŘD
mohla jste zažádat o čerpání dovolené, aby navazovala na mateřskou dovolenou (žádost byste musela předat zaměstnavateli nejpozději do 21.7.07, abyste od 22.7. - resp. od 23.7. /pondělí/ čerpala dovolenou) v tomto případě byste měla nárok na celoroční nárok (nekrácený)
protože jste ale hned nastoupila na rodičovskou dovolenou (zažádala jste s určením termínu do kdy? - můžete ji čerpat až do 3 let dítěte), tak dovolenou již čerpat nemůžete, leda byste se se zaměstnavatelem dohodla, že přerušíte rodič. dovolenou a řádnou dovolenou budete čerpat - s tímto řešením musí souhlasit zaměstnavatel, dovolená bude ale již pokrácená
pokud se se zaměstnavatelem na tomto řešení nedohodnete, potom přichází v úvahu § 218 odst. 3 zák. práce - dovolenou (pokrácenou) budete čerpat po rodičovské dovolené
dovolená nelze proplatit (musí se čerpat)
dovolená se proplácí jen při ukonč. PP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 10. 2007 10:37
Dobrý den, chtěla bych se zaptat jak to bude s mojí řádnou dovolenou.Od 6.1.2007 do 21.7.2007 jsem pobírala peněžitou pomoc v mateřství, dále potom rodičovský příspěvek. Po ukončení pobírání peněžité pomoci jsem si nezažádala o čerpání dovolené. Jaký nárok mi tedy vznikl za rok 2007 a mám nárok na nějaké proplacení, nebo mi dovolená propadne. Děkuji za odpověď.