Doktor mimo mesto zamestnani

• (neregistrovaný)

31. 10. 2007 12:51

Prosim o radu.
    Mam vetsinu doktoru mimo mesto, kde nyni pracuji, cca 1,5 h. vlakem. Chtela bych se teda zeptat, jak to pak nahlasit zamestnavateli. Jestli mu staci jen doklad o nasteve doktora nebo, zda si kvuli tomu mam brat nahradni ci neplacene volno. Zvlaste pak, kdyz jsem objednana na hodinu, kdy se mi uz nevyplati jit do prace. Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2007 12:59

Jiřka (neregistrovaný)

Re: doktor mimo mesto zamestnani
      Pokud není možné jít na vyšetření mimo Vaši pracovní dobu, pak nezbývá než jít v pracovní době a máte nárok na náhradu mzdy za dobu nezbytně nutnou k vyšetření. Ovšem pokud blíže k pracovišti nebo bydlišti existuje lékař s tímže zaměřením, bere se jako doba nezbytná ta doba, která by byla potřeba k vyšetření u tohoto bližšího lékaře. Takže pokud v městě, kde pracujete, je obdobný lékař, na jehož návštěvu by Vám stačila hodina a Vy jedete ke svému lékaři dále, budete mít uhrazenou tu hodinu. Další čas je Vaše volno bez náhrady mzdy.
      Pokud blíže podobný lékař není a Vám se "nevyplatí" jet do práce, budete mít uhrazenou tu nezbytnou dobu k vyšetření. To další volno už je bez náhrady (správně byste měla jet do práce, pokud by na tom zaměstnavatel trval).

• 31. 10. 2007 13:00

sarka (neregistrovaný)

Re: doktor mimo mesto zamestnani
      Nevim, jak presne to je v zakone formulovano, nicmene pokud mate lekare mimo mesto, kde ma zamestnavatel sidlo a jdete k lekari, tak mate narok na volno v takovem rozsahu jako byste doktora mela ve meste, kde ma zamestnavatel sidlo.

>Prosim o radu.
      >Mam vetsinu doktoru mimo mesto, kde nyni pracuji, cca
      >1,5 h. vlakem. Chtela bych se teda zeptat, jak to pak
      >nahlasit zamestnavateli. Jestli mu staci jen doklad o
      >nasteve doktora nebo, zda si kvuli tomu mam brat
      >nahradni ci neplacene volno. Zvlaste pak, kdyz jsem
      >objednana na hodinu, kdy se mi uz nevyplati jit do prace.
      >Dekuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).