Intrastat v programu pohoda

• (neregistrovaný)

31. 10. 2007 15:17

dobrý den
    náš zaměstnavatel se rozhodl že si budem vykazovat intrastat sami
    máme program pohoda. čtu si ted že je to obsaženo v globálním nastavení - ale mi tam intrastat nemáme, to musíme si tam doinstalovat nebo prosím jak je to.
    když už bychom to měli, měla bych otázku:
    je tam určitý limit:
    2 mil czk - myslím dodání zboží do eu - to se týká čeho prosím?
    již 2 roky vykazujeme intrastat, minulý rok jsme měli přes limit dodání zboží do eu - letos zatím jen 400tis - kdyby jsme náhodou letos se nedostali do limitu nad 2 mil czk příští rok již nemusíme vykazovat dodání zboží do eu, až potom až překročíme ty 2 mil? a kdybychom překročili příští rok 2 mil - vykazuje se co ? od těch 2 mil nebo všechno?

4 mil - jsou myslím pořízení zboží do eu (nebo to je naopak?)
    jen přesně neznám ty podmínky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2007 17:52

Marie (neregistrovaný)

Re: intrastat v programu pohoda
      Dobrý den, myslím, že i kdybyste osvobozovací práh letos nepřesáhli, povinnost vykazovat budete mít až do konce dalšího kalendářního roku. Intrastat musíte vykazovat jen určitým zákonným způsobem - buď přes webovky celní správy a jejich program Instatonline nebo si můžete pořídit software a vykazovat přes portál veřejné správy... Informace můžete najít na www.celnisprava.cz - pod odkazem Clo,daně,obchod se zbožím najdete odrážku Intrastat. Dále doporučuji agenturu Lian a jejich webovky www.lian.cz
      A jinak přeji hodně štěstí, Intrastat je pěknej vopruz :- ))))
      Marie

• 4. 11. 2007 21:55

Míša (neregistrovaný)

Re: intrastat v programu pohoda
      Intrastat je možná "vopruz", ale pozor na celníky a případné kontroly, říká se, že začínají přitvrzovat v kontrolách a bohužel hrozí
      i pokuty a v nejhorším případě nemalé.Já jsem již kontrolu měla, a prý chodí čím dál víc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).