Re: Daně z př.2008-školení
Tak a teď jste mne nabudila energií a přihlásil jsem se na prosinec na 7 školení, bože, jak já budu strašně chytrej, až se z toho pos....měju :-)))
Re: Daně z př.2008-školení
No sláva :-)
Už jednou jsme to probírali: http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=368632
Nakonec teda s tím dodaňováním závazků v DE zvítězil zdravý rozum.
(poděkování patří Evě M za upozornění na tento thread, hned je svět o něco málo pěknější...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 10. 2007 15:50
Tak Vás pěkně zdravím. Před nedávnem jsme se tu dost pohádali ohledně batohu daňových reforem a já Vám slíbila, že se na některé otázky zeptám. Takže podávám hlášení :
SP a ZP OSVČ vedoucích DE je jasně od 1.1.08 nedaňový výdaj, nedaňovým výdajem je i doplatek za rok 07 uhrazený v r.08, to je taky jasné. Každopádně přeplatek SP a ZP je v DE daňovým PŘÍJMEM !
SP a ZP zaměstnanců je jasné, že, to normálně daň. nákladem u všech zaměstnavatelů
a teď to nejbolavější - neuhrazené závazky po době splatnosti 36 měsíců - je to hodně ve zkratce :
Dodanění se týká samozřejmě mimo výjimek ( úpadek, v rozhodčím řízení, apod.) všech závazků zaúčtovaných do nákladů u účetních jednotek založených za účelem podnikání. V návaznosti na to je i podmínka dodanění neuhrazených závazků při vedení DE.
ALE : pro oba platí zásada - nedodaňují se závazky, které nebyly doprovázeny daňovými náklady- nebyly zahrnuty do daňových nákladů. Z toho nám vypadávají u DE neuhrazené faktury a podobně, ovšem zůstává nám tam něco, na co se nám uplatněné náklady vztahují a to je leasing a nákup HM-odpisy, kde by se relativně mohlo stát, že jsou náklady uplatněny formou neuhrazené akontace a u HM pak neuhrazená fa za jejich pořízení.
U účetnictví pak zase naopak nemusí být dodaněny např. při vedení skladu A nezaplacené zásoby ,ležící na skladě.
Tak, Snad je to už trochu jasnější a spadl nám kámen ze srdce. Je tam docela dost špeků, změny zdaňování podílů , dost maso je to i ve finančních nákladech vztahujícím se k úvěrům, šíleně jsme se rozčilovali u nízké kapitalizace, pak samo leasing, změny u zaměstnanců, techn. zhodnocení NHM- s tím už mně štvou a likvidace nepotřebných zásob.
Jelikož naše zákony nejsou dokonalé, není ani tento a už je v závěsu se zákonem o inslolventnosti nachystaná další novela ZDP, ještě do konce letošního roku a tak dále a tak se máme na co těšit.
Mám pocit, že jediným transparentním zákonem je zákon schválnosti :-)))
Hezký den. Zuzik