Výroba zboží v zahraničí a následný prodej

• (neregistrovaný)

8. 2. 2011 8:54

Dobrý den,
    chtěl bych prodávat v ČR zboží, které si nechám vyrobit v USA (např. trička s potiskem). Můj aktuální ŽL asi nevyhovuje, musel bych si tam dopsat asi velkoobchod/maloobchod nebo "Výroba, obchod a služby jinde nezařazené".. ale chtěl jsem se zeptat, jak by to bylo s DPH (když nejsem plátce). A jestli, když si udělám webovou prezentaci nebo celkově "název/značku", musím řešit někde registraci toho "názvu/značky"?.. chtěl bych to provozovat jako OSVČ, to je možné pouze pod jménem nebo může být nějaký "název/značka" bez další registrace. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2011 9:07

fil_nohow (neregistrovaný)

ještě bych chtěl svůj dotaz doplnit - nebude to, že si udělám návrh, ale "zákazník" si přímo zadá, co chce přesně vyrobit a já to nechám v USA udělat. Tato otázka souvisí i s tím ŽL, co tam mít všechno. Když bude cena nižší než 150 euro, tak jsem někde četl, že nevzniká povinnost platit clo, když to bude vyšší budu clo platit automaticky nebo se k tomu mám nějak přihlásit? a nemusím se registrovat jako plátce DPH?

• 8. 2. 2011 9:53

Rop

Pokud přes vás poteče zboží, tak se nemusíte registrovat jako plátce DPH.

DPH a CLO vám vyměří celníci při přijetí zásilky.

Co se týče značky ... tak své podnikání musíte mít pod jménem a příjmením ... k tomu je možné samozřejmě přidat nějaký ten dodatek ... ovšem ten není nikde registrován. Pokud byste jej chtěl mít registrován, tak musíte být zapsán v obchodním rejstříku a z toho plynou další povinnosti (třeba vést podvojné účetnictví).

ŽL: Není problém za jednu cenu vyškrtat všech 80 oborů v rámci živnosti volné a pak se alespoň člověk nemusí starat o obory. Ve vašem případě asi v úvahu řemeslná, vázaná či koncesovaná živnost nepřipadá.

• 8. 2. 2011 12:38

fil_nohow (neregistrovaný)

děkuji moc za odpověď! takže když mi vyměří clo a DPH, tak zaplatím to co mi pošlou celníci ne? oni do toho dávají i DPH, že?

a s tím názvem - když bych si něco vymyslel, např. - "NAME" že bych tomu říkal, tak je to jedno? akorát by to asi neměl mít nikdo jiný, že?

• 8. 2. 2011 19:38

Rop

Pokud nebudete zapsán v obchodním rejstříku, tak můžete mít i s někým stejný. Ovšem nesmí být zaměnitelný s někým jiným ... a nesmí být neslušný

samozřejmě, že nejde:
      Vítek Elektrický, ČEZ
      Ho Wo Thang, NIKE
      Aržika Demeterová, denní kurva

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).