Re: Zákoník práce a DPP
>Jedná se mi o Dohody o provedení práce. Pročítám si ZP
>a tam např. v § 111 se píše že plat, mzda nebo odměna
>z dohody nesmí být nižší než min. mzda. V § 111,
>odst.3 nedosáhne-li mzda,plat nebo odměna z dohody min.
>mzdy, je zaměstnavatel povinen zaměstnanci poskytnout
>doplatek. Tzn. že i u DPP se musí při hod. sazbě
>dodržovat že musí mít min. 48,10 Kč / hod.?
1/ ano.
>
>Př. No ale co když budu mít paní na DPP která je
>zároveň na pracáku a může si vydělat do poloviny min. mzdy.
>Tzn. já jí dám 4000,--Kč /hrubého na smlouvu za měsíc
>listopad. Bez ohledu na to za jak dlouho tu práci
>udělá. Záleží na ní. Mzdy dělám v Pohodě. Při zadání v
>personalistie po mě program chce abych doplnila hodiny,
>doplnila jsem tam 4 hod/den. Za měsíc listopad by měla
>88 hod. (při 22 dnech).To vychází 45,45 na hodinu.
>Tzn. že musím doplácet do 48,10??? Prosím může mi někdo
>vysvětlit jak to je?? Děkuji Zuzana
2/U DPP vykonávané při evidenci na ÚP je jediná podmínka - do poloviny minimální mzdy.( Úvazek je až u prac.poměru při ÚP kratší než polovina týdenní doby a max.polovina min.mzdy).
Takže samozřejmě, že pak musíte vykázat na DPP nejméně minim. mzdu na hod. pokud Vám program k tomu vykazuje i hodiny.
Zadejte si do programu jen částku a pokud to bez hodin neumí tak méně hodin, abyste se dostala na 4000,-
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 11. 2007 9:48
Jedná se mi o Dohody o provedení práce. Pročítám si ZP a tam např. v § 111 se píše že plat, mzda nebo odměna z dohody nesmí být nižší než min. mzda. V § 111, odst.3 nedosáhne-li mzda,plat nebo odměna z dohody min. mzdy, je zaměstnavatel povinen zaměstnanci poskytnout doplatek. Tzn. že i u DPP se musí při hod. sazbě dodržovat že musí mít min. 48,10 Kč / hod.?
Př. No ale co když budu mít paní na DPP která je zároveň na pracáku a může si vydělat do poloviny min. mzdy. Tzn. já jí dám 4000,--Kč /hrubého na smlouvu za měsíc listopad. Bez ohledu na to za jak dlouho tu práci udělá. Záleží na ní. Mzdy dělám v Pohodě. Při zadání v personalistie po mě program chce abych doplnila hodiny, doplnila jsem tam 4 hod/den. Za měsíc listopad by měla 88 hod. (při 22 dnech).To vychází 45,45 na hodinu. Tzn. že musím doplácet do 48,10??? Prosím může mi někdo vysvětlit jak to je?? Děkuji Zuzana