Re: Max. VZ pojištění -r.2008
každý zaměstnavatel má svou hranici, kterou musí zaměstnanec přesáhnout - pro rok 2008 je to 1034880 Kč.
Tj. když mám více zaměstnavatelů, sráží se mi pojistné u všech , dokud nepřesáhnu u jednotlivého zaměstnavatele tuto částku,na konci roku pak mohu zažádat o vrácení přeplatku.
píše o tom časopis mzdová účetní č. 10 od Anagu.
A jak je to s hranicí u zaměstnance, který například 31.7. 2008vystoupí a opět se vrátí do stejné společnosti od 1.10.2008 Budu sledovat jednou hranici k 31.7. a pak znovu od 1.10. nebo to bude za kalenářní rok u jedné společnosti i kdyby přeeušil.
Asi jsem to napsala moc zhuštěně takže v tom zapadla zmínka že se jedná o více zaměstnání současně u jednoho zaměstnavatele.
Leč jdu shánět mzdovou účetní č.10. Dík
Pokud má více PP u téhož zaměstnavatele, pak se 1034880 bere ze všech příjmů - píše se - jestliže úhrn VZ zaměstnance v kal. roce dosáhme maximálního VZ U TÉHOŽ ZAMĚSTNAVATELE, přestane zaměstnavatel odvádět pojistné částky z VZ, která převyšuje maximální VZ.
To je mi jasné. Ale existuje pravidlo, které řekne jak odvést u jednotlivých zaměstnání pojištění, když např.
souhrn základů je 1033000 , tj. do hranice zbývá 1880 a z jednoho zaměstnání je VZ 1000 a z druhého 2000. jak se mají podělit o těch 1880. Možná to vypadá moc hnidopišsky, ale program musí tohle nějak ošetřit a to jednoznačně.
Nebudou se "dělit", pojištění se bude odčítat až od čisté, takže oba příjmy u jednoho zaměstnavatele budou zdaněny dohromady, vyjde jedna čistá, provede se výpočet a srazí se jen tolik pojištění kolik zbývá do limitu. Nebo to bude tak, že pokud se srazí za rok víc,bude se žádat o vrácení .
Prakticky se to provádí v programu tak, že člověk , který má dvě zaměstnání u téhož zaměstnavatele, je zapsaný pod různými čísly pracovníka a dostává dvě výplatnice. Takže by měl mít na jedné výplatnici VZ nulový a na druhé součet ? Je to podle nějakého paragrafu, aby se lidé kvůli tomu nebouřili. I když ti by si patrně zvykli, to spíš kontrolní orgány by mohly mít námitky.
Stálé zdraví přeju.
aměstnanec přesáhnout - pro rok 2008 je to 1034880
č.
. když mám více zaměstnavatelů, sráží se mi
stné
všech , dokud nepřesáhnu u jednotlivého
tele tuto částku,na konci roku pak mohu
zažádat o
vrácení přeplatku.
píše o tom časopis mzdová účetní č. 10 od Anagu.
si jsem to napsala moc zhuštěně takže v tom zapadla
nka že se jedná o více zaměstnání současně u
noho
aměstnavatele.
Leč jdu shánět mzdovou účetní č.10. Dík
Pokud má více PP u téhož zaměstnavatele, pak se
1034880 bere ze všech příjmů - píše se - jestliže
úhrn
VZ
nance v kal. roce dosáhme maximálního VZ U
TÉHOŽ
ĚSTNAVATELE, přestane zaměstnavatel odvádět
jistné částky z VZ, která převyšuje maximální VZ.
o je mi jasné. Ale existuje pravidlo, které řekne
jak
dvést u jednotlivých zaměstnání pojištění, když
př.
ouhrn základů je 1033000 , tj. do hranice zbývá 1880
dnoho zaměstnání je VZ 1000 a z druhého 2000.
ak se mají podělit o těch 1880. Možná to vypadá moc
idopišsky, ale program musí tohle nějak ošetřit a
o
noznačně.
Nebudou se "dělit", pojištění se bude odčítat až od
>>čisté, takže oba příjmy u jednoho zaměstnavatele
>>budou
>>zdaněny dohromady, vyjde jedna čistá, provede se
>>výpočet a srazí se jen tolik pojištění kolik zbývá
>>do
>>limitu. Nebo to bude tak, že pokud se srazí za rok
>>víc,bude se žádat o vrácení .
kticky se to provádí v programu tak, že člověk ,
rý má dvě zaměstnání u téhož zaměstnavatele, je
aný pod různými čísly pracovníka a dostává dvě
latnice. Takže by měl mít na jedné výplatnici VZ nulový a
uhé součet ? Je to podle nějakého paragrafu, aby
idé kvůli tomu nebouřili. I když ti by si patrně
ykli, to spíš kontrolní orgány by mohly mít námitky.
>
>Stálé zdraví přeju.
Zdanění dohromady je v zdp - musí být u jednoho plátce. Bouřit se nemají proti čemu, také některý SW má to tak, že má pásky dvě, jiný vše dohromady jak já říkám smatláno. Jsem také spíš pro dvě pásky a na hlavní pásce zdanění a nově i pojištění od 2008
celkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 11. 2007 10:06
Dobrý den.
Podle novely zák. č.589/1992 Sb.
"Přesáhne-li v kalendářním roce úhrn vyměřovacích základů zaměstnance maximální VZ podle odst. 1 a zaměstnanec je v tomto roce zaměstnán ....... a) jen u jednoho zaměstnavatele, neplatí zaměstnanec v tomto kalendářním roce pojistné z částky, která přesahuje tento maximální VZ; to platí i v případě více zaměstnání v kalendářním roce, avšak u téhož zaměstnavatele " - nebo-li chápu to tak, že např. zaměstnanec má více zaměstnání zároveň u jednoho za-le a pokud všechny VZ dhromady přesáhnou hranici přestává platit pojištění. neslyšel (četl) někdo, jestli je znám nějaký postup v tomto případě když je to zrovna na hranici a část pojištění by měl zaplatit. Myslím postup v kterém zaměstnání kolik. Nějakým poměrem nebo na tom nezáleží? Potřebuju to naprogramovat.
Díky za odpovědi a přeju stálé zdraví.