Re: účtování dokladů
No nevím, jak by na to pohlížely jiné účetní, ale jestliže mi přinese doklady dnes, dnes mu je proplatím a jednou částkou, tak bych vystavila jeden doklad. Ale pokud jsou to doklady za nějaké delší období, raději rozdělit na více dokladů. Aby byla zachována časová posloupnost a souvislost příjmů a výdajů.
Já bych si je rozdělila chronologicky a případně dala dohromady třeba za občerstvení v jednom měsíci, za PHM v jednom měsíci. Z vlastní zkušenosti vím, že dojde k situaci, kdy bude nějaký z dokladů potřebovat a pak se v tom špatně hledá. 200 ks je fakt dost, dohromady bych dala ty, které se nebudou - snad - dohledávat, reklamovat, kanc. potřeby a už nevím.
Používám Účto tak bych využil možnosti souhrného dokladu. Rozdělil bych paragony po měsících tak jak vám výše radí. Pak bych vzal např. PHM za jeden měsíc a nacpal do jednoho souhrného dokladu (tam se dají dát podle data) vytiskl souhrný doklad a paragony k němu přiložil, takhle bych pokračoval i s ostatními (např. občerstvení za 1 měsíc atd.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 11. 2007 11:32
Dobrý den, vede daňovou evidenci, živnostník mi přinesl 200 dokladů od koupi zboží do občerstvení. Potřebovala bych poradit jestli musí být na každý paragon výdajový doklad. Jedná se o doklady různého data nákupu. Děkuji