Výsadba rostlinného materiálu za 150.000

• (neregistrovaný)

1. 11. 2007 11:48

Dobrý den.
    Kam mám zaúčtovat fakturu na "výsadbu rostlinného materiálu v areálu firmy" za 150.000,-- bez DPH ??

Měl jsem již podobný problém v roce 2005, tehdy se jednalo také o rostliny a já jsem je zaúčtoval na 501, ale jednalo se o částku "jen" 16.000,-- bez DPH.

Stavíme novou výrobní halu, kolem které jsou velké "zelené plochy" a tyto plochy byly nyní osázeny rostlinami za 150.000,-- bez DPH.

Díky a přeji pěkný den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 11. 2007 21:46

Jaromír (neregistrovaný)

Re: Výsadba rostlinného materiálu za 150
      Pokud výsadba trávy je součástí projektu na výstavbu uvedené haly, je součástí vstupní ceny této haly. Tedy do nákladů se uplatní až formou odpisů haly. V případech, osázíte trávou pozemky, které nejsou součástí projektu, jde o provozního výdaj zahrnovaný do daňových nákladů bez ohledu na výši fakturované ceny od zahradníků.

• 2. 11. 2007 8:32

Tom (neregistrovaný)

Součástí projektu prý není, ale je uvedeno ve stavebním povolení, že kolem nové haly bude osázena plocha různými (od jara do podzimu) kvetoucími rostlinami.
      Díky za pomoc.

• 2. 11. 2007 9:08

Jaromír (neregistrovaný)

Konzultoval jsem to se stavařem a ten mi řekl, že pokud je ve stavebním povolení jako podmínka uvedeno osázení plochy rostlinami, je to součást nákladů na tu stavbu a tedy i součást vstupní ceny haly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).