Re: Výsadba rostlinného materiálu za 150
Pokud výsadba trávy je součástí projektu na výstavbu uvedené haly, je součástí vstupní ceny této haly. Tedy do nákladů se uplatní až formou odpisů haly. V případech, osázíte trávou pozemky, které nejsou součástí projektu, jde o provozního výdaj zahrnovaný do daňových nákladů bez ohledu na výši fakturované ceny od zahradníků.
Re: Výsadba rostlinného materiálu za 150
Konzultoval jsem to se stavařem a ten mi řekl, že pokud je ve stavebním povolení jako podmínka uvedeno osázení plochy rostlinami, je to součást nákladů na tu stavbu a tedy i součást vstupní ceny haly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 11. 2007 11:48
Dobrý den.
Kam mám zaúčtovat fakturu na "výsadbu rostlinného materiálu v areálu firmy" za 150.000,-- bez DPH ??
Měl jsem již podobný problém v roce 2005, tehdy se jednalo také o rostliny a já jsem je zaúčtoval na 501, ale jednalo se o částku "jen" 16.000,-- bez DPH.
Stavíme novou výrobní halu, kolem které jsou velké "zelené plochy" a tyto plochy byly nyní osázeny rostlinami za 150.000,-- bez DPH.
Díky a přeji pěkný den.