Re: Mzdy v Pohodě - prosím
Částku kterou chcete tomu dotyčnému za provedenou práci dát (hrubého, tedy včetně srážkové daně) zadáte jako měsíční mzdu a do Úvazku zadáte třeba 8hod denně a 1 den týdně. V měsíčních mzdách pak do pracovních dnů zadáte 1 a máte 8 hodin práce, zadáte 2 a máte 16 a tak dále. Do Daně a pojistné v Personalistice zadáte:
zdanit zvláštní sazbou do limitu, jinak zálohově
bez odvodu sociálního pojistného
bez odvodu zdravotního pojistného
Re: Mzdy v Pohodě - prosím
Aha - tak to asi bude chtít domluvu . Chcete-li, můžete mi zavolat po-pá od 9 do 14 hod na 495454027 nebo na mobil 775740602 odpoledne či večer - sednu k Pohodě a navedu Vás přímo, kam a co se zadává a jak. Pohoda je dobrá, ale složitější právě na mzdy. Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 11. 2007 11:57
Začínám dělat mzdy v pohodě ale mám ještě nejasnosti. Když mám DPP s tím že človíček bude mít 70,--Kč na hod./hrubého. Jak to zadat v pohodě? Nemůžu to dát jako hodinou mzdu protože by mi to počítalo 70,--Kč čistého. Mám to udělat tak že hodiny které odpracuje vynásobím 70,--Kč vyjde mi tedy nějaká hrubá mzda a pak to zadám v pohodě jako mzdu měsíční. Nebo jak to mám udělat? Volala jsem i na linku pohody ale tam mi moc teda nepomohla. Díky Zuzana