Re: Odchod do důchodu
Je potřeba znát počet Vámi odpr. let a Vaše pojištěné příjmy za dobu od r.1986 jednotlivě a k tomu kal.dny a vyloučené doby. Bez toho a bez znalosti jednotlivých koeficientů za tyto roky se to spočítat nedá .Také pokud půjdete dřív do důchodu, nevratně se krátí za každých započatých 90 dnů , takže rozmyslet !
Zkuste aspoň přibližné částky zadat do kalkulačky na str. vyplaty.cz
Re: Odchod do důchodu
Já jsem šla do předčastného před 6 lety a to dva roky před. Tudíž ještě v době kdy byl po dvou letech přepočet. Přepočet dělal 1250 Kč!!!. A nemám velký důchod ani dnes 8500. No vydělat to není až tak lehké. Opravdu uvažte zda jít do předčastného. Vám už ty peníze nikdo nedá:-O
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 11. 2007 15:59
Dobrý den,
mám 3 roky do důchodu chtěl jsem na naší okresní SSZ vypočítat edůchod, ale odmítli mě s tím, že až si podám žádost, chtěl jsem jen vědět jaký budu mít důchod v případě že půjdu o 3 roky dříve výpis dob pojištění mám.
Děkuji Josef