Jak to dát do pořádku???

• (neregistrovaný)

2. 11. 2007 17:54

Dobrý den,nastoupila jsem do firmy,kde předešlá paní účetní až do července účtovala pouze vše,týkající se příjmů firmy a na výdaje "nějak" zapomínala a opravdu jich není málo.Posílala tedy k měsíčním přizníním k DPH skoro pořád placení DPH a výdajové doklady střílela podle mě od oka.Pracně jsem dala dohromady veškeré doklady od ledna 2007,ale ani jedno DPH nesedí a o značné částky.Je to sice vše ve prospěch firmy,ale jak to mám dát směrem k FÚ dopořádku?Poradíte mi někdo?Jarka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2007 18:03

1234 (neregistrovaný)

Re: Jak to dát do pořádku???
      šupněte neuplatněné vstupy do dalšího přiznání

• 2. 11. 2007 18:09

Hana (neregistrovaný)

Pokud příjmy sedí, nemusíte podávat dodatečné přiznání, ale výdajové doklady, které nebyly uplatněné v DPH, uplatněne v přiznání za poslední čtvrtletí 2007. Pokud ovšem jste schopna zjistit, co bylo uplatněno v těch výdajích v předešlých čtvrtletích. Snad ale máte nějakou sjetinu uplatněných dokladů.

• 2. 11. 2007 21:51

Anna (neregistrovaný)

Je důležité mít uplatněné DPH na výstupu - tj. zaplatit státu (finančáku) a to asi jak píšete máte.
      Pokud není uplatněno DPH na vstupu, tak to je v minulých obdobích ve váš neprospěch a můžete si je uplatnit v tomto období pokud jsou to doklady týkající se letošního roku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).