DPČ

• (neregistrovaný)

2. 11. 2007 18:12

Dobrý den,prosím o radu. Mám uzavřenou smlouvu na DPČ na max. 20 hodin týdně. Jedná se o administrativní činnost. Nyní zavedli normy, které musíme dodržovat. například 10 mailů za hodinu. Tyto normy jsou hodně těžko splnitelné, ale například za 8 hodin práce máme cca 70 mailů, ty rozdíly tedy nejsou velké. Ve smlouvě máme uvedeno: zaměstnavatel za řádně provedenou práci vyplatí zaměstnanci odměnu ve výši 80 Kč. Má zaměstnavatel právo zaplatit nám za hodinu normovanou, tedy za každých 10 mailů 80 Kč, jestliže jsem nepodepsala žádný dodatek či změnu platového výměru?
    Jak reagovat, jestliže budu mít zaplaceno méně hodin, než jsem opravdu odpracovala s argumentem, že to je za výkon dle normy?
    Děkuji moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2007 18:32

Jiřka (neregistrovaný)

Re: DPČ
      Tempo práce určuje zaměstnavatel. Jestliže práci znormoval na 10 mailů za hodinu (nebo jinak), tak tuto normu prostě musíte dodržet. Kdybyste jich posílala méně, tak byste se mu asi nevyplatila ( k druhu Vaší práce se nevyjadřuji, nevím o co jde, ale to je jedno). Jasnější by bylo, kdyby Vám platil v úkole - 1 mail za 8 Kč. Takže je potřeba nejen hodinu nějak pracovat, ale hodinu pracovat tak, jak to zaměstnavatel určí (znormování pochopitelně musí být proveditelné). Takže bych se nedivila, kdyby Vám zaplatili méně. Každopádně pokud budete argumentovat tím, že v dohodě máte Kč za hodinu bez ohledu na to, kolik toho uděláte, můžete počítat s koncem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).