Re: Nezabavitelné minimum
Právní názor nedám - nejsem právník, ale z lidského
hlediska a dle zdravého rozumu myslím, že by dlužník měl mít zájem své dluhy co nejdříve splatit a potom teprve kupovat DVD a pod. Bez DVD přehrávače se dá žít. Koukala bych nejprve zlikvidovat dluhy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 11. 2007 11:31
Při ponechání nezabavitelného minima ze mzdy jsem si z této částky koupil ve slevě DVD přehrávač, který mi byl následně exekutorem zabaven pro uspokojení jeho pohledávky. Proto bych se chtěl zeptat, zda pokud nemám žádný jiný majetek, což si exekutor již ověřil a je mi exekuována mzda a z této je mi ponecháno nezabavitelné minimum a já si z této částky koupím nějakou věc, zde např. DVD přehrávač, může mi být stejným exekutorem nebo jiným v jiné exekuční kauze tento přehrávač exekuován. Jsem tak v podstatě trestán 2x, z té částky, která mi z platu zůstane si dokážu ještě něco ušetřit a následně je mi de facto tato částka opět odejmuta i když na ní vlastně exekutor nemá již nárok. Chtěl bych proto znát Váš právní názor na tuto skutečnost