Chci podnikat

• (neregistrovaný)

4. 11. 2007 13:21

Dobry den zádám o radu.V roce 2003 jsem ukončil studium.Bohužel bez výučního listu,takže mám pouze zakladni školu a oficiální prexi pro podnikani nemam,ale chtěl bych začít podnikat v oboru pojistení a finačních slubzbach.Mam možnost získat ZL?Pokud ano tak prosím posílejte Své rady na mail:LubosKlicka@email.cz dekuji všem co mi nejak poradí.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2007 13:37

graver (neregistrovaný)

Re: chci podnikat
      V tomto oboru budete zpravidla podnikat dle zákona o pojišťovnictví, nikoliv dle živnostenského zákona a žádné spec. vzdělání či praxi mnohdy nebudete potřebivat. Finanční domy využívají legislativního vzduchoprázdna a rekrutují jako své agenty lidi bez jakékoliv erudice (neberte to osobně). SŠ vzdělání už ale zpravidla požadováno je.
      Pokud to myslíte vážně, lze absolvovat různé kurzy s osvědčením, rekvalifikace apod.

• 4. 11. 2007 18:34

Ladik (neregistrovaný)

Dovoluji si nesouhlasit s Vaším názorem neboť přímo zákon o pojišťovacích zprostředkovatelích a samostatných likvidátorech poj. událostí přímo nařizuje min. SŠ vzdělání a to min. formou výučního listu. Osvědčení Vám ČNB bez příslušného vzdělání a absolvování školení dle zákona na 100% neschválí a vy vyhodíte 2000,-Kč za žádost do vzduchu.

• 4. 11. 2007 18:55

graver (neregistrovaný)

Omlouvám se - máte pravdu - §18/2 (38/2004 platí od 1.1.2005, předtím to tuším bylo jinak)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).