Re: Nákup v zahraničí vč. DPH
Zdravím, nádhera- já bych sebrala doklady a běžela na celnici to proclít. Jedná se o dovoz a daňovým dokladem je pouze JSD a nic jiného - bez toho DPH neuděláte. Australské DPH je standartní nákladovou položkou - ve Vašem případě součást PC. Jestli lze nějakým způsobem a jak vyžádat nevím. Uvidíme co na to ostatní.
Re: Nákup v zahraničí vč. DPH
Díky, poslední dobou mám jednu takovouhle nádheru za druhou. :-)
Běžet na celnici se mi s tím rozhodně nechce. Nechci je zbytečně dráždit. Zajímalo by mě jestli je nějaká možnost, že by to třeba celnímu odbavení nepodléhalo a že by šlo si DPH samovyměřit dle celního kurzu platného v den zdanitelného plnění (tj. k datu uvedeného da dokladu). Ozve se někdo další?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 11. 2007 12:24
Dobrý den,
ředitel firmy, která je plátcem DPH, byl na služební cestě v Austrálii. Služební cesta trvala 2 měsíce. Během této cesty došlo k pořízení telefonu, modemu a sluchátek s mikrofonem k počítači. K oběma nákupům byly vystaveny doklady vč. australské DPH. Jak je to s těmito doklady u nás v ČR? Je třeba přiznávat nějaké DPH, když už vlasně bylo odvedeno v Austrálii? Obojí bylo do ČR dovezeno jen tak v kufru, takže žádná JSD neexistují. Co s tím? Celou částku do nákladů a DPH neřešit nebo je třeba přiznat a zároveň uplatnit odpočet? Pokud ano nebude s tím problém, když to neprošlo celní kontrolou? Jedná se o věci v celkové hodnotě cca 10.000,- Kč.
Děkuji.