Re: OSVČ a mimoř.platba sociálního ...
Pokud vím, tak toto lze. Nejlépe domluvit se na OSSZ. Lze poslat mimořádnou platbu SP s odůvodněním vyššího výdělku. Stejně tak je to dobré i pro ty, kteří ví, že budou mít velký doplate, protože v roce 2008 už SP a ZP nebude podléhat daň. uzn. výdajům. Přeplatky, které se budou vracet se ale zdanit musí.
Dobrý den,
pozor na OSSZ. Pokud budete platit vyšší zálohu na OSSZ (například v prosinci 2007), pak si dejte pozor na to, aby Vám tato platba odešla po 8.12.2007. Tuto "zálohu" však můžete poslat pouze jednou. Pokud byste jim posal například 5.000 a 50.000 pak Vám těch 50.000 vrátí. Tak jako tak, OSSZ byste měl poslat pouze tolik, kolik budete platit na přehledu podávaném v dubnu 2008. Zbytek vám vrátí. To co vám vrátí je samozdřejmě dle nového zákona příjem zahrnutý do základu daně a musí být zdaněn. Záleží na výši Vašich příjmů, zda se vám vyplatí zdanit letošní sazbou nebo sazbou platnou v příštím roce. doporučuji Vám spíše odeslat více peněz na ZP, protože ty si přeplatky nechají a rozpočítají vám je na zálohy dalšího roku. Ve chvíli, kdy vám žádné peníze nevrátí nemáte co dodaňovat. :o)
>Dobrý den,
>spočítal jsem si, že pro mě bude lépe co nejvíce peněz
>k danění odsunout na příští rok / vzhledem k daňové
>reformě /.
>Dočetl jsem se, že legální formou, jak snížit základ
>daně, je zaplatit na OSSZ letos mimořádnou zálohu,
>kterou mi vrátí v příštím roce.
>Má s tím někdo zkušenosti? Poradí mi někdo,jak ,kdy,
>kolik....
>zaplatit?
>Děkuji za rady...
>
>Dobrý den,
>pozor na OSSZ. Pokud budete platit vyšší zálohu na
>OSSZ (například v prosinci 2007), pak si dejte pozor na
>to, aby Vám tato platba odešla po 8.12.2007. Tuto
>"zálohu" však můžete poslat pouze jednou. Pokud byste jim
>posal například 5.000 a 50.000 pak Vám těch 50.000
>vrátí. Tak jako tak, OSSZ byste měl poslat pouze tolik,
>kolik budete platit na přehledu podávaném v dubnu 2008.
>Zbytek vám vrátí. To co vám vrátí je samozdřejmě dle
>nového zákona příjem zahrnutý do základu daně a musí
>být zdaněn.
Přeplatek, vykázaný v přehledu, je možné nechat OSSZ na úhradu záloh v roce 2008. Platí však § 5/6 ZDP - bude tedy zvyšovat základ daně v r. 2008.
Záleží na výši Vašich příjmů, zda se vám
>vyplatí zdanit letošní sazbou nebo sazbou platnou v
>příštím roce. doporučuji Vám spíše odeslat více peněz na
>ZP, protože ty si přeplatky nechají a rozpočítají vám je
>na zálohy dalšího roku. Ve chvíli, kdy vám žádné
>peníze nevrátí nemáte co dodaňovat. :o)
Je co dodaňovat - viz § 5/6 ZDP.
Dobrý den,
proč je nutné zaplatit vyšší zálohu až po 8.12.2007? Podle toho, co vím, tak záloha je splatná naopak do 8. dne následujícího měsíce. Já zdaňuji paušálem, takže zaplacenou zálohu za prosinec poslanou počátkem ledna si už neodečtu. A listopadovou musím zaplatit do 8.12. Můžu tedy zvýšit tu listopadovou? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 11. 2007 13:15
Dobrý den,
spočítal jsem si, že pro mě bude lépe co nejvíce peněz k danění odsunout na příští rok / vzhledem k daňové reformě /.
Dočetl jsem se, že legální formou, jak snížit základ daně, je zaplatit na OSSZ letos mimořádnou zálohu, kterou mi vrátí v příštím roce.
Má s tím někdo zkušenosti? Poradí mi někdo,jak ,kdy, kolik....
zaplatit?
Děkuji za rady...