Skončení PP při PN.

• (neregistrovaný)

6. 11. 2007 14:11

Přijali jsme do PP zaměstnance, který odpracoval v r 2006 cca 3měsíce, potom donesl neschopenku. Od února letošního roku jsme už velká organizace, ale nemocenskou mu nevyplácíme (nemáme kam, ani na základě čeho), původní neschopenka je na PSSZ a lístky o pokračování PN nemáme. Přišla i exekuce. Jak daný problém řešit? Můžeme mu ukončit PP? Není nikde k sehnání, na adrese se nezdržuje, telefon zrušený.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 11. 2007 14:19

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Skončení PP při PN.
      Není možné, aby byl v pracovním poměru a nedoručoval V8m lístky na peníze ( doklad o trvání neschopnosti), přestože vyplácí OSSZ. Musíte se s nimi domluvit,až nemoc ukončí, abyste se to dozvěděli . Exekuci úpředejte na OSSZ (proti podpisu , s datem převzetí). V době nemoci je proti výpovědi chráněn. Až bude uschopněn, pak teprve mu můžete poslat výpověď třeba z org.důvodů - nadbytečnost, jinak bezdůvodně jen tak nelze.
      Nepřevezme-li si na poště ve stanovené lhůtě Váš dopis ( zaslaný na doručenku do vlastních rukou), bude dnem převzetí poslední den této lhůty(vyznačené poštou na obálce).

• 6. 11. 2007 14:24

Sylva (neregistrovaný)

Dobrý den Jiřko! On ale nekomunikuje ani s PSSZ. Ty to při překročení 25-ti zaměstnaců a vzniku Velké organizace "hodili" na nás a já nevím co s tím. Nedělám mu ani výplatu, nemám z čeho.

• 6. 11. 2007 14:31

JiřinaH. (neregistrovaný)

Já jsem to asi špatně četla, že mu dělá PN OSSZ.Takže obráceně.
      Vám by měl dávat lístky na peníze, nedá-li nezaplatím, vedu na nepl. nemoci, exekutorovi bych radši napsala, že je v PN a nedává lístky takže nemůžete zatím nic srážet a nezbývá než ho vyzvat do vl.rukou ať sdělí,zda je v PN nebo již ne, ať máte aspoň něco v ruce.

• 6. 11. 2007 14:36

Sylva (neregistrovaný)

Moc děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).