Praxe je v tomto případě dementní. Abyste dostal cenu bez DPH, tak musíte prokázat, že jste zboží přepravil do jiného členského státu. No a vzhledem k tomu, že celnice zrušili, tak to není jak prokázat. Takže buď se to dělá čestným prohlášením kupujícího nebo nakoupíte s DPH. DPH lze pak dostat zpět přes české úřady podáním elektronické žádosti: http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/dane_poplatky_9947.html?year=0
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2011 16:11
Dobrý den,
rád bych se zeptal. Jsem právnická osoba a potřebuji nakoupit zboží od výrobce (Polsko). Měl bych tedy nakupovat bez DPH. Výrobce mi vystaví fakturu bez dph jedině při platbe předem a neumožnuje vlastní přepravu - pouze přepravcem, s dokumenty, že zboží neskončí na polském trhu..moje otázka. Když nakoupím stejné zboží na jeho prodejně, kde pochopitelně musím zaplatit s polskou DPH, lze si ji nárokovat zpět? Jak to v praxi funguje?
Děkuji.