Re: Náhrada fakturace.
Pokud s nájemníky máte uzavřenou smlouvu, dle které jste doposud fakturoval a ve které jsou stanoveny všechny podmínky fakturace, lze vystavit příjmový pokladní doklad s odvoláním na tuto smlouvu. Stejně tak energie. Byla jsem v obdobné situaci, kdy podnikatel provozoval činnost v hostinském zařízení od soukromé osoby, která zdaňovala pronájem podle §9 a při kontrole stačilo doložit Smlouvu o pronájmu.
Ke dni 31.12.2007 jako SHR a plátce DPH ze zdravotních
>důvodů musím ukončit podnikání.Jsem však vlastníkem
>statku,kde dílny a budovy jsou v pronájmu jiným
>osobám.Do konce roku jim fakturuji za pronájem a za spotřebu
>el.energie.Celý statek je napojen na hlavní
>elektroměr,který je umístěn mimo objekt (trafostanice) a každý
>subjekt má podružný elektroměr,kde podle skutečného
>stavu spotřeby fakturuji.Tyto objekty nelze samostatně
>napojit.neb by to bylo finančně velmi náročné a ČEZ
>nesouhlasí.Proto žádám o radu co vystavit místo
>faktury(příjmový doklad?).Příjmové doklady se vyrábějí jen v malé
>velikosti a já musím na doklad zapsat předchozí a nový
>stav elektroměru.
>Závěrem chci upozornit,že povedu jednoduché účetníctví
>a budu veden v §9 -Příjmy z pronájmu.Podnikání však
>bude pozastaveno.
>Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 11. 2007 13:06
Ke dni 31.12.2007 jako SHR a plátce DPH ze zdravotních důvodů musím ukončit podnikání.Jsem však vlastníkem statku,kde dílny a budovy jsou v pronájmu jiným osobám.Do konce roku jim fakturuji za pronájem a za spotřebu el.energie.Celý statek je napojen na hlavní elektroměr,který je umístěn mimo objekt (trafostanice) a každý subjekt má podružný elektroměr,kde podle skutečného stavu spotřeby fakturuji.Tyto objekty nelze samostatně napojit.neb by to bylo finančně velmi náročné a ČEZ nesouhlasí.Proto žádám o radu co vystavit místo faktury(příjmový doklad?).Příjmové doklady se vyrábějí jen v malé velikosti a já musím na doklad zapsat předchozí a nový stav elektroměru.
Závěrem chci upozornit,že povedu jednoduché účetníctví a budu veden v §9 -Příjmy z pronájmu.Podnikání však bude pozastaveno.
Děkuji za odpověď.