Re: Exekuce - od kdy platí
pokud ještě nemáte uzavřené mzdy, tak srazíte již ze říjnové mzdy a necháte deponované na firemním účtu,dokud nenabyde PM, pokud již máte uzavřené, potom začnete srážet od listopadové mzdy
exekuce se sráží z čisté mzdy (ne z daň.bonusu - ten musí zaměstnanci zůstat)
Děkuji. Mzdy uzavřené nemám, takže částku zadržím. Jak se částka zaúčtuje? 331/379?
Stále mi není jasný pojem čistá mzda a zvýhodnění na děti. Pokud mému zaměstnanci nevyšel daň. bonus, ale vyšla mu záloha na daň, tak se čistá mzda počítá, že od hrubé mzdy odečítám soc.a zdr.poj. a zál.daň před slevami minus 600 (poplatník) minus 500 (dítě)?
čistá mzda = hrubá mzda - SP - ZP - daň (všechny slevy, ale bez bonusu)+nemocenské dávky /všechny, tj. i OČR, PPM.../
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 11. 2007 14:27
Prosím o radu: jsem mzdovka a dnes jsem obdržela exekuční příkaz na zaměstnance. Mám mu zadržovat část mzdy - dokud nepříjde usnesení soudu. Ale od kdy mám začít? Výplatní termín máme 15-tého, takže ještě nemám poslané peníze za říjen, ale exekuční příkaz byl vystaven 1. listopadu a já ho obdržela 7.listopadu.
Takže mám začít zadržovat už část mzdy za říjen?
Ještě jeden dotaz k vypočtení čisté mzdy. Zaměstnanec má zál. daň před slevami 2.466 odečítám od toho slevu na poplatníka 600 a zvýhodnění na děti 500, takže záloha na daň je 1366. Od hrubé mzdy odečítám zdr. a soc. poj. a částku 1366? A nebo 1866 (tzn. bez toho zvýhodnění na děti)?