Re: Dovolená
Pravděpodobný průměr se stanovuje tak, aby byl co nejvíce podobný pravdě, tj. jakého byste asi dosáhl, kdybyste býval v předešlém čtvrtletí (tj. v červenci až září) pracoval. Ale zajímá mě jedna věc - píšete, že jste se dohodli na ukončení a Vy "jste si vzal" dovolenou. Tu dovolenou jste měl odsouhlasenou a písemně jste se dohodli, že pracovní poměr končí dnem 5.11.? A kromě toho - nezapomeňte, že nárok na dovolenou Vám bude krácen v důsledku dlouhodobé nemoci (více než 100 prac. dní) a navíc bude pokrácen o ten listopad a prosinec. Takže druhá otázka zní: kolik dní Vám zbylo z loňska a jaký je ve Vaší firmě celoroční nárok (4 nebo 5 týdnů) ?
Re: Dovolená
Dobrý den,v prvé řadě bych Vám chtěl poděkovat za reakci.
Ano tu dovolenou jsem dostal od zaměstnavatele,tudíž schválenou a pracovní poměr byl ukončen 5.11.2007.
Já jsem mněl pracovní úraz,v zaměstnání máme 25 dní dovolené na rok a z loňska nezbyvá žádná....
Ještě jednou moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 11. 2007 18:31
Dobrý večer,chtěl bych poprosit o radu.Po dlouhé nemoci (7 měsíců)jsme se domluvili se zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru dohodou.Nemoc byla ukončena k 31.10.2007 a od 1.11.2007 jsem mněl nastoupit do práce,vzal jsem si dovolenou ve čtvrtek 1.11.,v pátek 2.11. a v pondělí 5.11. a od 6.11. konec PP.Teď bych se chtěl zaptat,podle čeho mně budou počítat průměr na dovolenou,v době ukončení nemoci jsem mněl 24 dní dovolený.Dočetl jsem se,že bych mněl dostat pravděpodobný průměr,ale podle čeho se počítá?Jak bych si spočítal sám?
Moc děkuji za informace