Re: Dan ze zavisle cinnosti (ze mzdy) a
Asi vážně záleží na osobě, která sedí na FÚ. Po mě paní chtěla, abychom si to odečetli a ponížili odvod. V každém případě Vám přeplatek sami nevrátí. Podle mě je mnohem jednoduší pro Vás o přeplatek ponížit odvod daně než psát žádost o vrácení.
Re: Dan ze zavisle cinnosti (ze mzdy) a
a proč jste v odvodu daní z mezd za březen (to je poslední měsíc, kdy jste mohli RZD zaměstnancům provést) neponížili o vratku daně?
jinak musíte požádat - sami od sebe nic nevrátí /popř. použijí na nějaký Váš nedoplatek na některé z daní/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 11. 2007 7:57
Dobry den,
za rok 2006 jsme meli pri vyucotovani dane ze zavisle cinnosti preplatek. V roce 2007 jsem odvadeli dan ze zavisle cinnosti (ze mzdy zamestancu vzdy v plne vysi, kterou jsme meli odvest). Mohu za mzdy za rijen odvest dan ve vysi - skutecne vypoctena dan z mezd za rijen minus preplatek z roku 2006? Je tento postup mozny nebo mam pozadat o vraceni preplatku FU za rok 2006?