Úrok z prodlení - SZM 2007

• (neregistrovaný)

8. 11. 2007 10:02

Za horka spěchám s novým poznatkem. Dcera podniká jako vedlejší, za rok 2007 podávala s manželem SZM a co čert nechtěl, dneska jí přišla výzva k zaplacení úroků z prodlení v částce cca 250,- Kč. Celý problém prý vznikl tím, že dcera, která vykazovala nedoplatek na dani, má jiného správce daně než její manžel, který vykazoval přeplatek. Takže než došly finance od manželova FÚ, tak naběhly úroky z prodlení, které vzhledem k tomu, že doslova "živnostenský list je živý", nelze prominout. Prý je to od 1.1.2007 způsobeno legislativou EU. Jediná rada je - nečekat, až se peníze přesunout, ale při podání je na FÚ zaplatit.Jo, jeden holt nemůže vědět všechno.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 11. 2007 10:10

Sylva (neregistrovaný)

To je divné
      Já jsem to měla stejně. Mám jiný FÚ než manžel a bylo vše OK.
      Do manželova přiznání jsem napsal částku kterou mají poslat na můj FÚ a částku kterou mají vrátit na (můj) účet.
      A do svého přiznání jsem vložila přílohu - ofocené manželovo přiznání a napsala, že peníze budou převedeny z jeho FÚ.

Na Vašem místě bych podala odvolání. Pokud bylo přiznání podáno včas. Rozhodně bych to zkusila.

• 8. 11. 2007 10:40

Lina (neregistrovaný)

Re: To je divné
      xxxx
      opravdu to tak bylo, hned jsem se ptala na našem finančáku, protože jsem ta daňová přiznání vypracovávala, tak mi nešlo pod nos, že bych tam měla nějakou chybu - i když nikdy, neříkej nikdy... ta DP byla podána v termínu do 31.3., ovšem peníze na dceřinu daňovou povinnost došly na FÚ až 25.4., tedy po termínu splatnosti daně. Ještě se musím doma mrknout, kdy byla podána - nejsem si teď jistá, zda jsem obě podávala u nás anebo jestli to svoje vezl zeť s tím, že je podá sám. Všechny přílohy také okopírovávám, i když to není zrovna nutné, ale ať je to průkaznějsí, atd.. žádost o převod je tam taky, takže je to opravdu jenom úřední šiml - jestli tuzemský nebo bruselský, to se pokusím zjistit, zatím to pracovnice finančáku hodila na toho evropskounijního... předpokládám, že na ta DP nikdo do 31.3., takže prakticky v žádném případě nemohla být daň uhrazena včas..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).