Re: limit DPC
Ano,tak jsem to chtěla udělat. Klientka je ale velmi precizní a dožaduje se u mě odpovědi, jak to tedy s tim zjišťováním nepřekročení limitu je a pokud nastane takováto situace, zda je nutné dopočítávat ty peníze. Přiznám se že samotnou by mě to taky trochu zajímalo.
Re: limit DPC
Odvolejte se na ZP, kde je tento úprůměrný týdenní limit
daný( par.75).K překročení v průměru za uzavřené období dojít nesmí. Já bych to neřešila. Buď porušuje limit s tím, že chce zaplatit, co bylo odpracováno a nevykáže víc hodin než smí anebo chce být vzorná a hlídá limit. Ví, pochopila jsem, že původně se počítalo na delší dobu a že se to během sjednané doby srovná.
Jinak nechápu, proč se v tom "babrat".Podle mého názoru je důležitější zaplatit hlavně někomu kdo to odpracoval a má na to nárok právě proto, že to odpracoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 11. 2007 13:38
Prosim o radu zda je mozne u dohody o pracovni cinnosti ktera byla puvodne uzavrena na dobu nerucitou ale po 2 mesicich (zari a rijen) nepredpokladane skoncila, vykzat 76+110 hodin kdyz v rijnu byl fond 23 dni. Musi se dodrzet limit poloviny tydenni stanovene doby i v rijnu? Puvodne byl plan ze v rijnu opdracuje vic, listopadu mene.... Dekuji.