Re: Zdravotní prohlídky -povinné?
A máte někdo zkušenost, když toto neplní? Po pravdě řečeno jsem se ani v jedné malé firmě nesetkala s tím, že by toto plnili... Tedy pokud se nezabývají třeba dopravou, nebo nepracují s potravinami, pak to chápu, ale takhle mi to fakt přijde jen jako další...
Myslíte "buzerace" ?Snad to ani není sprosté slovo, ne? Souhlasím s vámi, máte naprostou pravdu, my máme sice zaměstnanců více, ale hygiena k nám pravidelně chodí kontrolovat lékařské prohlídky zaměstnanců, takže doporučuji - raději prohlídky prokonávat, protože jinak hrozí pokuta. A to nepracujeme s potravinami ani nic podobného. A dle mých zkušeností je tato lékařská prohlídka stejně pouze formální záležitost, když nám jednou naše "závodní" lékařka (další blbost, když má každý svého doktora chodit na profesní prohlídky k někomu jinému) pro jednoho zaměstnance nechtěla dát razítko, protože má vysoký tlak a nesmí tudíž podle ní řídit nákladní vozidlo, tak šel ke svému lékaři a ten mu to razítko dal.
No přiznám se, že mám tři zaměstnance, všichni mají vstupní prohlídku a hygiencké průkazy. Ovšem zádrhel je v tom, že si to každý nechal potvrdit u svého lékaře. Takže je to stejně průšvih, protože nemáme závodního. Hygiena chodí pravidelně na kontrolu a zatím ji stačí předložit hyg.průkazy. No a na preventivní prohlídky je neposílám. Zatím jiná kontrola nepřišla.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 11. 2007 16:32
Prosím vás o radu. Počítám mzdy několika MO, většinou tak jeden až dva zaměstnanci, v kanceláři, prodavačky a tak. Je i takový zaměstnavatel povinen zajišťovat "závodní" zdravotní péči? Třeba FO, zaměstnává 1 prodavačku v obchodu s textilem... Jestli ano, tak jsme zase objevili novou "povinnost" :-((