Neplacené volno

• (neregistrovaný)

9. 11. 2007 11:17

Dobrý den,
    potřebovala bych poradit. Zaměstnankyně, která pracovala ve firmě měla v prvním měsíci po nástupu do zaměstnání po domluvě (ústní) s majitelem firmy neplacené volno. Teď z firmy odešla a při odhlašování u OSSZ mě upozornili na to, že potřebuju písemnou žádost o neplacené volno kde se uvede i důvod. Toto jsem bohužel nevěděla, pracovnice už ve firmě nepracuje (ani nekomunikuje). Co mám do žádosti napsat? Bude chybět její podpis.. Možná v tom vidím zbytečný problém, ale dělám to poprvé tak nevím..děkuji předem za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 11. 2007 11:28

xy (neregistrovaný)

Re: neplacené volno
      samozřejmě, že na neplacené volno musíte mít písemnou dohodu - kde se zaměstnanec zaváže, že bude platit ZP celé (popř. jak jste se dohodli - 1/3 zaměstnanec, 2/3 zaměstnavatel) - pokud nejde o pojištěnce, za kterého je plátcem ZP i stát

• 9. 11. 2007 15:18

J (neregistrovaný)

Re: neplacené volno
      Snad by bylo alespoň možné ,aby majitel firmy hodil na papír, že dne tehdy a tehdy se dostavila ta a ta a požádala o neplacené volno z těch a těch důvodů a on jako šéf jí to povolil za nějakých podmínek.Lepší je mít v ruce něco než nic.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).