Re: OT-zrcadlo lidské duše
*** Panečku! :-)) Možná, že to souvisí s tímhle citátem: "Naše já je jen pouhé zdání, neuchopitelné, nepopsatelné, mlhavé, zatímco jediná skutečnost, až příliš lehce uchopitelná a popsatelná, je náš obraz v očích jiných." Já s ním ale nesouhlasím :-))) ***
Re: OT-zrcadlo lidské duše
Souhlasím se všemi dosavadními příspěvky. Přidám ještě jeden pohled. Když se na ostatní usmívám, tak je dost pravděpodobné, že se na mě taky budou usmívat - i třeba cizí lidi. Když lidem dávám najevo, že je ráda vidím, tak mi nejspíš taky dají najevo, že rádi vidí mě. Pokud se budu na lidi mračit a utrhovat, tak na mě nejspíš taky budou nepříjemní atd. Samozřejmě to neplatí 100% a na každého a vždy, ale do značné míry ano (dle mého názoru).
Re: Ještě jiný úhel pohledu
Já to chápu tak, jak píše 1234. Jeslitže si myslím, že jsem "taková" a kudu mně neustále dávají najevo, že jsem "maková", asi na tom něco bude. A že manželé jsou naše největší zrcadla.... hm, a já jsem si vždycky myslela, že mě jednoduše nechápe. Asi se nad sebou budu muset zamyslet.
no, já jsem se zamyslela a došla jsem k velmi překvapujícím závěrům. Není to o tom, že Vy jste abstinent a Vás manžel je alkoholik (a Vy podvědomě toužíte upít se k smrti:-))), ale v tom, že z alkoholu máte nějaký blok. Svůj vlastní, pila maminka, táta, strejda, kdokoliv, kdo Vám poslouží jako odstrašující příklad. A ten partner Vám "odzrcadlí" ten Váš strach.
Údajně:-)) docela jsem se v podobných věcech našla. A i pochopila. Tohle je ten "drak", kterýho musíme vyzvat na souboj. Není to tak psychologické ani filozofické, jak se zdá :-)))
Jiřko, nepropadejte panice :)) Kolik manželů chápe své ženy (nebo ženy vůbec)?
Můj manžel se na mne občas podívá takovým zvláštním pohledem, že si raději jdu zkontrolovat, jestli nemám třeba dvě hlavy....
A naopak, občas mívám podezření, že žiju už nějaký ten rok s Marťanem.......
Jinak se přikláním k názoru 1234 a vás....
Já bych řekla, že v reakcích druhých lidí se neodráží to, jací skutečně jsme, ale pouze to, jak na okolí působíme. A to může být pořádný rozdíl :-). Zrcadlo do hloubky nevidí. Nakonec se známe sami nejlépe. Ale jako korekce našeho chování a vystupování a vůbec působení na okolí je to dobré měřítko. Zrovna tak jako zrcadlo na to, jak vypadáme. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 11. 2007 11:30
Tento dotaz sice není z oboru,ale možná se tu objeví človíček, který mi k tomu řekne více...?
Zajímalo by mě, jak si vysvětlit rčení, "LIDÉ JSOU TVÝM ZRCADLEM".Znamená to, že vlastnosti, které vidím u druhých lidí, mám i já sama???Děkuji za případné příspěvky.Budu se těšit :-))