Řidiči, docházka,přesčasy

• (neregistrovaný)

12. 11. 2007 9:44

Dobrý den, prosím o radu.Mám dělat mzdy firmě, která zaměstnává profesionální řidiče kamionů. Jakým způsobem mám vést docházku a vše proplácet, když jsou zvyklí jezdit třeba tři dny "vtahu". Byly zvyklí vést docházku stylem 8 hodin denně 5 dnů v týdnu a hodinovou mzdou proplácené. Pak k tomu dostali cesťák a to bylo vše. Já bych to ráda dělala správně, ale nevím jak. Má s tím někdo zkušenosti ? Děkuji mockrát za vaše rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 11. 2007 11:30

Karel (neregistrovaný)

Re: Řidiči, docházka,přesčasy
      Tak az to zjistite, taky by me to zajimalo. :-)

JInak u kamionaku to bude tezke, musite hlidat dobu rizeni a dobu odpocinku. U nich pracovni doba neni jako u beznych profesi. :-)

• 12. 11. 2007 11:36

Jar (neregistrovaný)

No, také názor. :-) Bohužel ať se zeptám kdekoliv, každý má stejnou odpověď jako Vy. Kolegyně teď měla na jinou přepravní firmu kontrolu z Úřadu Práce a pěkně na to dojela, pořádné pokuty a má to dopočítat celý rok zpátky a tak také tápe. No tak zatím nic. Děkuji za názor a prosím někoho o skutečnou radu !!

• 12. 11. 2007 12:42

Karel (neregistrovaný)

U kamionaku to najdete jedine na Velke stazce - tam mate jeho pracovni dobu=doba rizeni(nyni i nakladka-vykladka).

• 12. 11. 2007 13:34

Eva (neregistrovaný)

zkuste nař. vlády 589/2006 a směrnici EU 561/2006 - týká se pracovní doby v dopravě; nás se tato problematika týká jen okrajově, tak nevím jestli to pomůže Vám.

• 30. 11. 2007 17:27

Irena (neregistrovaný)

>>Dobrý den, prosím o radu.Mám dělat mzdy firmě, která
      >>zaměstnává profesionální řidiče kamionů. Jakým
      >>způsobem
      >>mám vést docházku a vše proplácet, když jsou zvyklí
      >>jezdit třeba tři dny "vtahu". Byly zvyklí vést
      >>docházku
      >>stylem 8 hodin denně 5 dnů v týdnu a hodinovou mzdou
      >>proplácené. Pak k tomu dostali cesťák a to bylo vše.
      >>Já
      >>bych to ráda dělala správně, ale nevím jak. Má s tím
      >>někdo zkušenosti ? Děkuji mockrát za vaše rady.
      >
      >Tak az to zjistite, taky by me to zajimalo. :-)
      >
      >JInak u kamionaku to bude tezke, musite hlidat dobu
      >rizeni a dobu odpocinku. U nich pracovni doba neni jako
      >u beznych profesi. :-)

• 30. 11. 2007 17:34

Irena (neregistrovaný)

Dobrý den, mám podobný problém, ale ze strany zaměstnance. Zaměstnavatel si přečetl nařízení 589/2006 Sb. a započítává 48 hodin pracovní doby týdně, což dělá v měsíci cca 220 hodin, Pracovní den má tedy 9,6 hodiny, za čtvrtletí to dělá skoro 100 hodin. Tak všem klesly průměry na náhrady na svátky a dovolenou atd. asi o 1/4. Už 14 dnů se dohaduji s bezpečákem, firmou a různě hledám, zda je takový postup správný, protože si myslím, že je to nesmysl. Můžete mi někdo poradit? Nebylo na toto nějaké školení nebo výklad ministerstva práce, které to předkládalo do vlády? Od nich jsem ještě vyjádření nedostala. Předem dík. Irena

• 23. 10. 2008 20:28

Ráda pomůžu (neregistrovaný)

Dobrý den, mzdy a docházka u řidičů je vleký problém. Řidič nesmí být hodnocen za km. Mzdy si ale musíte vytvořit sama např. jak byl spokojem disponent s řidičem, jaký řidič měl nejmenší spotřebu, jak se stará o vozidlo atd. Hodně dopravců má mzdy udělané z fakturace. Jako docházku můžete použít stazky a jestli máte vozidla s digitálním tachografem tak můžete použít i to. Ale každý měsíc musíte spočítata přesčas, práci v noci, pohotovost atd. Jestli chcete odbornou radu zavolejte si na Česmad Bohemia a vyžádejte si konzulatci, rádi a hlavně dobře Vám poradí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).