Re: OKEČ prodavačka
Si to trošku pletete, se to nebere podle pracovního zařatení jednotlivých zaměstnanců, ale podle převažující ekonomické činnosti organizace :-)))
Takže musíte vědět, co je hlavní činností organizace. Jestli obchod s normálním zbožím, tak to bude nejspíš ty Ostatní ekonomické činnosti, sazba 5,6. Ale kdyby se jednalo o prodavačku výbušnin, tak se již bavíme o zcela jiné sazbě :-)
Re: OKEČ prodavačka
Tak to si pište, že si to pletu :-))) Já pako jsem fakt hledala prodavačku. Je to obchod s normálním zbožím, takže 5,6. A jestli se mohu ještě zeptat .. to minimální pojistné 100 Kč je měsíční, nebo čtvrtletí? Někde jsem to tu zahlédla v diskusi, ale podruhé jsem to už nenašla. Děkuji Vám za odpověď a trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 11. 2007 13:29
Dobrý den,
do jaké rizikové slupiny pro zákonné pojištění mám zařadit prodavačku? Jako ostatní ekonomikcé sklupiny?
Díky.