Re: uleva na dani
Buď jste FÚ špatně pochopila nebo je v tom ještě nějaký jiný problém. Váš dotaz je trochu nesrozumitelný - píšete, že jste ZAMĚSTANCI nahlásila... jakému zaměstnanci? Předpokládám, že Vy jste zaměstnanec a chtěla jste napsat, že jste nahlásila zaměstnavateli, že chcete uplatňovat daňové zvýhodnění na dítě. Je otázkou, jakým způsobem jste mu to nahlásila. Vepsala jste dítě do daňového prohlášení, doložila existenci dítěte, případně potvrzení od studiu, pokud je mu víc než 18 let a potvrzení od manžela, že on neuplatňuje? Pokud bylo vše doloženo jak má být, pak mzdová účetní na to zapomněla a začala slevu dávat až později? O kterém roce vůbec mluvíte? Pokud jste skutečně podle dokladů měla nárok na slevu, pak za rok 2007 ji lze uplatnit v daňovém zúčtování, které Vám na Vaši žádost zaměstnavatel provede - prostě po skončení roku uplatní všechny slevy, na které jste měla během roku nárok a které nebyly využity a přeplatek daní Vám vrátí. Pokud se jedná o nějaký dřívější rok, pak máte možnost podat přiznání až 3 roky po tom roce, o který se jedná a totéž vyrovnat v tom přiznání - pak přeplatek daně vrátí FÚ. Zřejmě tedy nemáme všechny informace, proč Vám FÚ napsal to co napsal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 11. 2007 14:56
zaměstnanci jsem nahlásila,že uplatnuji ulevu z daně na syna,ten toto provedl až po 6 měsíících když jsem ho na to upozornila s tím že to bude vyrovnano .nyni mi přišel dopis z finannčního uřad ,že na vráceni nemám nárok .koho mam o navrácení urgovat .děkuji