Re: Exekuce - nějak v tom plavu
>Dobrý den, zaměstnanec žije s družkou, spolu mají dvě
>děti vlastní, na kolik další osob se mu tedy bude
>počítat nezabavitelná částka? Jen na děti, nebo i na
>družku, všude jsem se dočetla jen o manželce??? A zrovna u
>tohoto zaměstnance, jestliže jsem počítala jen na dvě
>děti, má čistý příjem 11.980,- Kč, jednu nepředností
>exekuci (od září 2007) a jednu přednostní exekuci od
>října 2007, mi program spočítal srážky: 4265,- Kč na
>exekuci přednostní a 643,-Kč na exekuci nepřednostní. Po
>dotazu na softwarové firmě, která mzdový s. dodává mi
>bylo řečeno, že výpočet je správně, protože se mu ze
>2/3 strhla exekuce přednostní a ze zbývající části
>ještě 1/3 na exekuci nepřednostní. Měla jsem za to, že
>výpočet je následující: 11.980,- Kč - 3856,67 -
>(2*964,17)=6195,- Kč.
>Z toho půjde 1/3 na nepřednostní pohledávku, která
>byla srážena jako první - 1928,- Kč a druhá třetina + vše
>co jen nad hranicí na pohledávku přednostní - tedy
>2.339,- Kč. Poradí mi tedy prosím někdo, jaký postup je
>správný??
Váš postup je správný, sice se rozcházíme o nějakou korunu vlivem zaokrouhlení, ale jinak je postup dobře. Oni rozdělili na třetiny ještě tu zaměstnancovu třetinu. Tady vidíte, že ty zákony kolikrát nedokážou pochopit ani inteligenti, což jistě tvůrci programu jsou.
>Děkuji
>Jindra
Re: Exekuce - nějak v tom plavu
Mám Software MZDY a personalistika SPEISOFT, až na toto jsem s ním velmi spokojená
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 11. 2007 8:19
Dobrý den, zaměstnanec žije s družkou, spolu mají dvě děti vlastní, na kolik další osob se mu tedy bude počítat nezabavitelná částka? Jen na děti, nebo i na družku, všude jsem se dočetla jen o manželce??? A zrovna u tohoto zaměstnance, jestliže jsem počítala jen na dvě děti, má čistý příjem 11.980,- Kč, jednu nepředností exekuci (od září 2007) a jednu přednostní exekuci od října 2007, mi program spočítal srážky: 4265,- Kč na exekuci přednostní a 643,-Kč na exekuci nepřednostní. Po dotazu na softwarové firmě, která mzdový s. dodává mi bylo řečeno, že výpočet je správně, protože se mu ze 2/3 strhla exekuce přednostní a ze zbývající části ještě 1/3 na exekuci nepřednostní. Měla jsem za to, že výpočet je následující: 11.980,- Kč - 3856,67 - (2*964,17)=6195,- Kč.
Z toho půjde 1/3 na nepřednostní pohledávku, která byla srážena jako první - 1928,- Kč a druhá třetina + vše co jen nad hranicí na pohledávku přednostní - tedy 2.339,- Kč. Poradí mi tedy prosím někdo, jaký postup je správný??
Děkuji
Jindra