Re: náhradní volno do mínusu
já bych to řešila neplaceným volnem, neboť on Vám bude slibovat, že napracuje - jenže blíží se konec roku, onemocní a Vy budete těžko dávat jeho mzdy dohromady
dovolená čerpaná dopředu (z příštího roku) - to tedy opravdu nevím, dle jakého zákona postupujete
>>>>Náš zaměstnanec chce na měsíc odcestovat. Nemá
>>>>dostatek řádné dovolené ani náhradní volno za
>>>>odpracované
>>>>víkendy. Tato situace se dá řešit neplaceným volnem,
>>>>ale
>>>>chceme mu vyjít vstříc po finanční otázce. Mohli
>>>>bychom mu dát náhradní volno za odpracované víkendy
>>>>do
>>>>mínusu, kde předpokládáme, že tyto víkendy odpracuje.
>>>>V ZP
>>>>jsem nenašla žádný paragraf , že to není možné,ale
>>>>nejsem si jistá.
>>>mužete mu dát i dovolenou na kterou mu vznikne nárok
>>>příští rok,za předpokladu,že zůstane dál v pracovním
>>>poměru. V případě ,že by došlo k ukončení prac.poměru
>>>bude srážet zpět stejným průměrem jak jste vyplaceli.
>>
>>ZP §217 odst.2
>
>já bych to řešila neplaceným volnem, neboť on Vám bude
>slibovat, že napracuje - jenže blíží se konec roku,
>onemocní a Vy budete těžko dávat jeho mzdy dohromady
>dovolená čerpaná dopředu (z příštího roku) - to tedy
>opravdu nevím, dle jakého zákona postupujete
tento § je ale myšlen, že celý nárok na dovolenou r. 2007 můžu dát třeba v březnu 2007 (protože předpokládám, že zaměstnanec bude pracovat a podmínku nároku splní), nelze dávat dopředu dovolenou např. v říjnu 2007 celý nebo část nároku dovolené z r. 2008
Dovolenou z příštího roku dát už letos určitě nemůžete, ale poskytnutí náhradního volna dopředu podle mě nic nebrání. Záleží na tom, kolik toho volna má být, a jestli tomu člověku můžete věřit, že to opravdu napracuje. Kdyby dohodu nedodržel, dá se to vyřešit i dodatečně tím neplaceným volnem (pokud se ovšem vrátí :-)).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 11. 2007 9:34
Náš zaměstnanec chce na měsíc odcestovat. Nemá dostatek řádné dovolené ani náhradní volno za odpracované víkendy. Tato situace se dá řešit neplaceným volnem, ale chceme mu vyjít vstříc po finanční otázce. Mohli bychom mu dát náhradní volno za odpracované víkendy do mínusu, kde předpokládáme, že tyto víkendy odpracuje. V ZP jsem nenašla žádný paragraf , že to není možné,ale nejsem si jistá.