DPP+rodičák-prosím p. Jiřku ještě jednou

• (neregistrovaný)

13. 11. 2007 10:04

Paní Jiřko přece jenom mě něco napadlo k mému včerejšímu dotazu.
    Já jsem na rodičovské a k tomu jsem měla 1 měsíc DPP těch zmiňovaných 25000,--Kč. Jenže já jsem v tomhle roce na začátku ještě pobírala mateřskou od zaměstnavatele asi do února a taky jsem měla proplacenou dovolenou meezi mateřskou a rodičovskou. To mi vlastně došlo až teď. Tzn. budu podávat daňové přiznání nebo jak je to v tomhle případě. Já se omlouvám já si vůbec neuvědomila že jsem na začátku roku ještě měla mateřskou placenou zaměstnavatelem. Děkuji Terka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 11. 2007 19:42

Jiřka (neregistrovaný)

Re: DPP+rodičák-prosím p. Jiřku ještě je
      No tak pokud jste měla v roce 2007 ještě nějaké jiné zdanitelné příjmy kromě té dohody (zdanitelným příjmem ve Vašem případě bude ta zaplacená řádná dovolená), pak si musíte i od tohoto zaměstnavatele požádat o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech. Na něm bude hrubá mzda (za tu dovolenou), sražené pojištění a sražená daň (předpokládám, že tady jste měla podepsané prohlášení). A toto i těch 25000 dáte na přiznání. Nevím, kolik ta dovolená činila a kolik Vám z ní srazili zálohové daně, ale včera jsem psala, že pokud máte jen těch 25000, tak ani nebude uplatněna celá sleva na poplatníka. Takže teď, když k tomu přibudou peníze za dovolenou, ze kterých také byla sražená daň, budete moci uplatnit víc a vrátí Vám víc daně.

• 13. 11. 2007 19:52

Terka (neregistrovaný)

Re: DPP+rodičák-prosím p. Jiřku ještě je
      Paní Jiřko jste moc hodná. Terka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).