Nástup - bez občanky, bez bydliště?

• (neregistrovaný)

13. 11. 2007 14:34

Dobrý den,

hlásí se nám do zaměstnání prodavačka, která tvrdí, že doklady ztratila, a kvůli exekusi svého bratra má bydliště Obecní úřad v...

Je mi to podezřelé, ale majiteli se zdá slušná. Stačí nám tedy rodný list? Nebo co musíme od zaměstnance požadovat. Adresu minulého zaměstnavatele uvedla, máme právo se tam na ní poptat?

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 11. 2007 14:43

xy (neregistrovaný)

Re: nástup - bez občanky, bez bydliště?
      pokud ztratila doklady, tak má snad náhradní doklad (místo OP - do doby vydání nového OP)
      musí Vám dát zápočtový list od minulého zaměstnavatele - zde jsou uvedeny mimo jiné i exekuce, na dodatku ZL nemocenské

• 13. 11. 2007 14:49

M.H. (neregistrovaný)

Re: nástup - bez občanky, bez bydliště?
      Popravdě odpověď na otázku nevím, ale mně kdysi byli ukradeny doklady a dostala jsem jednak papír od policie o ukradení dokladů (to asi mít nebude, i když na jejím místě bych ohlásila i ztrátu, kvůli zneužití) a jednak do doby, než mi byla vystavena nová občanka, jsem měla nějaký "náhradní doklad" - byl to nějaký papírek s mými nacionálemi a potvrzením, že jsem momentálně bez občanky, ale že se mi vystavuje nová. To mi dali zcela automaticky, abych se měla čím prokazovat. Já to tedy používala společně s řidičákem (jako doklad s mojí fotkou a jménem). Takže co ji nechat ji, ať se prokáže náhradním dokladem, než bude mít vystavenou novou?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).