Re: nástup - bez občanky, bez bydliště?
Popravdě odpověď na otázku nevím, ale mně kdysi byli ukradeny doklady a dostala jsem jednak papír od policie o ukradení dokladů (to asi mít nebude, i když na jejím místě bych ohlásila i ztrátu, kvůli zneužití) a jednak do doby, než mi byla vystavena nová občanka, jsem měla nějaký "náhradní doklad" - byl to nějaký papírek s mými nacionálemi a potvrzením, že jsem momentálně bez občanky, ale že se mi vystavuje nová. To mi dali zcela automaticky, abych se měla čím prokazovat. Já to tedy používala společně s řidičákem (jako doklad s mojí fotkou a jménem). Takže co ji nechat ji, ať se prokáže náhradním dokladem, než bude mít vystavenou novou?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 11. 2007 14:34
Dobrý den,
hlásí se nám do zaměstnání prodavačka, která tvrdí, že doklady ztratila, a kvůli exekusi svého bratra má bydliště Obecní úřad v...
Je mi to podezřelé, ale majiteli se zdá slušná. Stačí nám tedy rodný list? Nebo co musíme od zaměstnance požadovat. Adresu minulého zaměstnavatele uvedla, máme právo se tam na ní poptat?
Děkuji.