Re: DPH par.73,odst.11-první věta
tady klikněte na PDF soubor ze zápisu z KV ze dne 29.6. kde dole na str. 16 je stat DPH, tam se řeší §73 odst 11.
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-53EDF4E6-67A89063/cds/xsl/2062.html?year=0
Re: DPH par.73,odst.11-první věta
ten § 104 chápejte tak, že pokud byste si fakturu došlou, která patří do 9/2007 uplatnil již v 8/2007, tak vám FÚ doměří úrok z prodlení, protože jste zkrátil státní rozpočet o měsíc dříve, než jste měl nárok podle zákona.
Pokud ji ovšem uplatníte až v 10/2007, tak už jste stát neokradl, "nesnížil jste daňovou povinnost", neboť jste měl nárok ji snížit a uplatnit odpočet již v 9/2007.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 11. 2007 17:56
Dohaduji se s daňovou poradkyní kdo má pravdu..Tvrdí,že si u přijatých faktur můžu uplatnit DPH pouze buď v Q,nebo měsíci,podle toho jak přiznávám DPH..V samém roce mohu také,ale pouze udělám-li dodatečné nebo opravné přiznání..Já ale tvrdím a se mnou mnoho kolegyní, že si mohu uplatnit DPH i později.Např..Přijatá faktura v 9/07,DZP 30.09.07..Já uplatním v 10/07..
Můžete mi někdo napsat svůj názor.Děkuji