Re: ŽÚ-kontrola
Ani se neptám, který je to úřad, to jsem skutečně ještě neviděl ani neslyšel a že jsem pár jejich kontrol zažil při půosbení ve firmách. Schválně jsem se teď díval do ŽZ- § 60a- živnostenská kontrola a ono je to tam tak obecně napsáno, že podle toho můžou kontrolovat povinnosti dle ŽZ, i zvl.práv.předpisů vztahujících se k podnikání, což je prakticky všechno.
Takže Vás můžu akorát politovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 11. 2007 10:51
Máte někdo bližžší info o kontrolách na ŽÚ??já jsem už na kontrole byla 2x.Zajímali je vždy jen faktury.ale teď mám další,termín v pondělí(!) a to co požadují mi docela podlamuje kolena.Chtějí:
účetní deník,příjmové a výdajové pokladní doklady,pokladní knihu,faktury přijaté a vydané.
Technické průkazy vozidel,objednávky+přepravní listy+smlouvy.Pracovní smlouvy zaměstnanců+přihlášky a odhlášky.Záznamy o řízení vozidla+tachokotoučky.doklady o likvidaco a nakládání s odpady.
TO OPRAVDU MŮŽOU POŽADOVAT????a jestli jo,tak je to děs a stejně to nestihnu...Díky