Re: Jak účtovat? 461 nebo 321?
tak to se omlouvám, já se setkala jen s úvěrovou nebo leasingovou
snad poradí někdo jiný
Opravdu nemáte úvěrovou smlouvu? Třeba Vám ji jen nepředali. Co je napsáno na tom splátkovém kalendáři?
Pokud je to opravdu nákup na splátky, tak pokud není v kupní smlouvě výhrada vlastnictví, zařadíte majetek a odpisujete. Jednotlivé splátky bych účtovala oproti 321(325).
Doba trvání zajišt.převodu vlastn.práva: zajištovací převod vlastn.práva k věci trvá až do okamžiku řádného, včastného a úplného uspokojení všech zajišt.pohledávek věřitele za dlužníkem.
Předmět zajišt.převodu: Dlužník prohlašuje, že je výlučným vlastníkem věci a že věc není zatížena jakýmikoli právy třetích osob. Dlužník k zajištění všech pohledávek věřitele převádí na věřitele vlastnické právo k věci. Věřitel do svého vlastnictví za účelem zajištění svých pohledávek přijímá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 11. 2007 9:47
Prosím o radu.autosalon prodal užitkový autom. společnosti ČSOB za 448 000,-.
My máme kupní smlouvu a danový doklad na kupní cenu od ČSOB na naši společnost v částce 503 000,-. a zálohový předpis na částku 133 000,- + předpis splátek na 60měsíců.majitel mi tvrdí,že jde o úvěr, ale mě to tak nepřipadá,podle mě jsme vlastníky i když velký techn.má ČSOB. jak budu účtovat?